Hírek

Baromi jól néz ki Isaac Asimov Alapítványának sorozatverziója

Az Apple TV+ adaptálja sorozattá Isaac Asimov Alapítvány (Foundation) című sci-fi szériáját. Nagyszabású mű van készülőben.

Nagy lépést készül tenni az Apple TV+, akik közel sem mondhatók a streamingháború eddigi nagy nyerteseinek. Bár tavaly ősszel indultak, és már sikeres sorozatokat (The Morning Show, Defending Jacob) is elkönyvelhetnek maguknak, valamint megvásároltak egy hollywoodi produkciót is Tom Hanksszel, a számaik még nem lódultak meg igazán.

Míg az Amazon A Gyűrűk Urát igyekszik adaptálni, a Netflix többek közt a Vaják könyvszériából csinál sikeres sorozatot, az Apple-nek sikerült megszerezni a legnagyobb Asimov sci-fi jogait. Sokan megfilmesíthetetlennek gondolják az alapművet, épp ezért lesz rettentő izgalmas, hogy a 2021-ben tíz résszel debütáló feldolgozás mit tud majd felmutatni.

Az Alapítvány című könyv novellák sorozatából áll össze, mely egy Római Birodalomra emlékeztető galaktikus berendezkedés világában játszódik.

Itt feltűnik pár látnoki erejű gondolkodónak a birodalom veszte, ezért igyekeznek kidolgozni egy megoldást, mellyel megakadályozhatják az emberiség barbáságba süllyedését. Isaac Asimov első műve a sorozatból 1951-ben látott napvilágot.

Az első epizód rendezője a Páncélba zárt szellem és a Hófehér és a vadász alkotója, Rupert Sanders lesz. A produkcióban szereplő legismertebb színészek a CTRL nélkül és a Halottnak a csók sztárja, Lee Pace, valamint a Csernobilban is nagyot alakító Jared Harris.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés