Hírek

Barry Levinson Budapesten tart előadást

Barry Levinson

Május elsején folytatódik a Filmalap Fast Forward Programja, a mesterkurzus előadója az Esőember Oscar-díjas rendezője, Barry Levinson lesz.

Barry Levinson Oscar-díjas amerikai rendező, producer a pályáját íróként kezdte a ’70-es években. A ’80-as évek végére a legkelendőbb rendező lett Hollywoodban, hiszen olyan klasszikusokat jegyez rendezőként, mint a Jó reggelt, Vietnám! az Esőember és a Bugsy.

Számtalan műfajban alkotott emlékezeteset, és szinte valamennyi filmje eljutott a hazai mozikba is. Paterno című filmjében legutóbb Al Pacinóval dolgozott újra együtt, ráadásul Rév Marcell operatőr kamerája előtt.

Jelenleg a 24. mozifilmjét forgatja Budapesten Harry Haft címmel, Ben Foster főszereplésével. A film egy bokszolóról szól, aki a náci koncentrációs táborban meccseket játszott az őrök szórakoztatására.

A 2017-ben indított Fast Forward Program szervezésében, mely a Filmalap Filmipari Képzési Programjának alappillére, már 31 szakmai program valósult meg 19 filmes területre fókuszálva. A hazai oktatási intézmények együttműködésével szervezett, ingyenes és rendre teltházas workshopokon és előadásokon mintegy 3000 filmes vett részt az elmúlt két évben.

Az esemény május 1-jén 13:00 órakor lesz az Uránia Nemzeti Filmszínházban. További információ és jelentkezés a Magyar Nemzeti Filmalap oldalán.

Címkék

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..