Hírek

Batman jött, látott és győzött a kasszáknál

A második legnagyobb első hétvégés bevételt produkálta a COVID világjárvány idején a Warner Bros. legújabb képregényfilmje, a Batman.

128,5 millió dollár az első napokon – ennyit hozott a DC legújabb önálló mozija, a Batman a Box Office Mojo adatai alapján. Ez nagyjából a fele annak, amivel decemberben a Pókember: Nincs hazaút nyitott (260 m), de még így is második a járványidőszakból. Ráadásul Matt Reeves újragondolt denevérembere egy háromórás komor krimiben mutatkozott be, viszont a várakozás, úgy tűnik, tényleg hatalmas volt az igazságosztó kapcsán. Ez ugyancsak a második film a pandémia óta, amely az első hétvégéjén átlép a 100 millió dolláros álomhatárt.

Bár nagyon izmos 200 millió dollárból készült a Robert Pattinson főszereplésével készült eposz, úgy tűnik, a Warner Bros. számára mégis jövedelmező befektetés lett.

A kritikák többnyire pozitívak a filmről, úgyhogy semmi akadálya egy folytatás elkészítésének – főleg, hogy trilógiát terveznek az alkotók.

Ellentétben a Warner elmúlt éves premierjeivel, a Batman nem jelent meg egyből az HBO Max streaming-szolgáltatón – minden bizonnyal ez is segített a szép eredmény elérésében. Azonban ez nem azt jelenti, hogy a denevér nem köt ki streamingen: a premier után 45 nappal várhatóan már otthon is megtekinthetjük.

A Batman ezen a hétvégén olyan filmeket utasított maga mögé, mint a Sony videojáték-adaptációja, az Uncharted (11 m), a Halál a Níluson (2,7 m) és Channing Tatum rendezése, a Katonadolog (6 m).

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com