Hírek

Batman kivágott jelenet: ilyen zseniális Jokert még biztosan nem láttál!

Batman-Robert-Pattinson

Robert Pattinson Batmanje most egy hosszú kivágott jelenet erejéig visszatér, amiben Batman Jokert kérdezi ki Rébuszról.

Vigyázz! A cikk spoilert tartalmaz.

A Warner Brothers közzétett egy 5 (!) perc hosszúságú kivágott jelenetet a március 3-án bemutatott Batmanhez. A jelenet ráadásul nem is akárkiről szól, hanem a Batman világának ikonikus ellenségéről.

A jelenetben Batman (Robert Pattinson) az Arkhamben raboskodó Jokert látogatja meg,

hogy kikérdezze őt az áldozatait szedő Rébuszról (Paul Dano). A Deadline szerint a jelenet azon a ponton kapott volna helyet a filmben, mikor Rébusz már megölte a gothami rendőrfőkapitányt.

Joker (látszólag készségesen) válaszol Batman kérdéseire, de hamar kiderül, csak játszadozik a világ legnagyszerűbb detektívjével. „Majdnem, mint az évfordulónk, nem?” – mondja a rabruhás szupergonosz. Arra a kérdésre, hogy vajon a gyilkosságok politikai indíttatásúak-e, Joker azt válaszolja „nem, nem… Ez nagyon is személyes.” Joker azt is elárulja Batmannek, hogy Rébusz „egy senki, aki valaki szeretne lenni.”

A legújabb, és talán az eddigi legsötétebb Batmant Matt Reeves rendezte. Ezúttal a Denevérembernek a közösségi médián keresztül üzengető és folyton leveleket hagyó sorozatgyilkost, Rébuszt kell leküzdenie. A filmben szerepel továbbá Zoë Kravitz, mint Macskanő, Colin Farrell, mint a felismerhetetlenségig elmaszkírozott Pingvin, Jeffrey Wright, mint Gordon felügyelő, Andy Serkis Alfredként és John Torturro, mint a hírhedt gengsztervezér, Carmine Falcone.

Csupán a film zárlatban tűnik fel egy rejtélyes alak Arkham falain belül, ahogy dicséri a már rács mögé juttatott Rébuszt. Reeves később megerősítette, a figura Joker, akit Barry Keoghan (Dunkirk, Örökkévalók) alakított. Az egyelőre kérdéses, hogy Keoghan visszatér-e a jövőbeni Batman filmekben Jokerként, de kivágott jelenete alapján nagyon is reméljük!

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com