Hírek

Baumbach, Gerwig és Driver DeLillo adaptációt tervez

Frances Ha

Noah Baumbach, Greta Gerwig és Adam Driver a Nobel-díj kapcsán gyakran emlegetett DeLillo Fehér zaj című regényének adaptációját tervezi a Netflix égisze alatt.

A Házassági történet sikere után egy évvel ismét közös projekten dolgozik Noah Baumbach, Greta Gerwig és Adam Driver. Ezúttal Don DeLillo Fehér zaj című kötetének adaptációját tervezik, aminek a főszerepeit Gerwig és Driver alakítják majd. 

DeLillo regénye a Time magazin „Minden idők 100 legjobb könyve” listáján is szerepel, szerzőjét pedig évek óta a Nobel-díj esélyesei között tartják számon.

Az 1985-ben megjelent szatirikus hangvételű kötet központi alakja  Jack Gladney tanár, aki Hitler szerepével foglalkozik egy művészeti iskolában. Negyedik feleségével, Babette-tel és négy gyermekével él együtt. A történelem, a csontszáraz humor és a paranoia hőse, és akit Babette-tel a szerelmen túl a haláltól való félelem köt össze. 

Jelen pillanatban a Gerwig-Baumbach páros a Barbie-filmen dolgozik, aminek főszerepében Margot Robbie lesz majd látható.

Don DeLillot a posztmodern irodalom előfutárai között tartják számon, műveit viszonylag ritkán adaptálják filmre. Noah Baumbach a 2005-ös  6-os játszma, amiben Nicky Rogannek végre sikerül egy olyan színdarabot írnia, ami még érdekli is, a 2012-es Cosmopolis, és 2016-ban forgatott Never Ever című filmekkel fémjelzett sorba áll be első adaptációjával.

Az alkotó egyébként eddig két alkalommal szerepelt a legjobb forgatókönyvért járó Oscar-díj jelöltjei között, először 2005-ben A tintahal és a bálna című film révén, 2019-ben pedig a komoly sikert elkönyvelő Házassági történettel.

Netflix égisze alatt készülő film munkálatainak kezdetét 2021 júniusára tervezik.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható. Imádja, ha beleköttök az írásaiba! mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés