Hírek

Beépített rendőrt alakít Adam Driver Spike Lee KKK filmjében

Black Klansman címmel érkezik Spike Lee legújabb filmje. Az igaz történet alapján készülő könyvadaptáció főszerepében az új Star Wars filmek gonoszát, Adam Drivert találjuk – írja a collider.

A Black Klansman Ron Stallworth 2014-ben megjelent azonos című regényén alapszik. A film forgatókönyvét az eredeti mű alapján a rendező Spike Lee mellett David Rabinowitz, Charlie Wachtel és Kevin Willmott írják. Stallworth saját történetét vitte papírra, amelyben afroamerikai rendőrként beépült egy Colorado-i Ku Klux Klan-ba 1978-ban.

Stallworth álnéven kezdett telefonálni a klán tagjaival, a személyes találkozóra pedig mindig egy társát küldte el, hogy ne bukjon le. Annyira sikeres akció volt ez, hogy idővel a helyi KKK fejévé választották, így belülről tudta bomlasztani és szabotálni a csoportot.

Spike Lee ezt a történetet viszi filmvászonra a Black Klansman-nel. Ron Stallworth-öt John David Washington alakítja majd, míg Adam Driver egy visszahúzódó, antiszociális, de annál jobb rendőrt alakít majd. Vélhetően ő lesz az, akit Washington karaktere a személyes találkozásokra elküld.

A filmet egyébként évek óta szeretné tető alá hozni a rendező Spike Lee és a producerként résztvevő Jordan Peele. Azonban hogy mikor is lesz végül kész alkotás, amely a mozikba kerül, az egyelőre kérdéses.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com