Hírek

Befejeződött a Pesti Balhé forgatása

Június végén Tatán, a lángba boruló gyerektáborban játszódó jelenet rögzítésével véget ért az új magyar vígjáték, a Pesti Balhé forgatása. A számos kisfilmet és sorozatot jegyző Lóth Balázs első nagyjátékfilmjét két hónapon keresztül több mint 30 helyszínen forgatta a stáb. Az akciókomédia fordított rablási történetet mesél el, amelyben egy valódi műkincs és a fiatal magyar művész összetéveszthetetlenül egyedi festménye körül kavarognak az események.

Forgattunk esőben, zúzmarában, kánikulában, éjszakában, hajnalban, valamint földön, vízen, levegőben, quadról, drónról és még víz alatt is, napi 12-14 órán keresztül. Az első perctől kezdve az motivált minket, hogy olyan filmet készítsünk, ami humorban, helyszínekben, képi megoldásokban is meglepő, de egyben nagyon szórakoztató élményt nyújt a nézőknek” – mondta Lóth Balázs. A Pesti Balhé rendezője húzós időszaknak tartja a mögöttük hagyott két hónapot, ami az egész stábot igénybe vette.

A forgatás változatos helyszíneken zajlott. Ezek egyike egy VIP átverésnek teret adó hotel volt, amihez két budapesti luxusszállodában, a Hotel Corinthia Budapestben és a Hotel Continental Budapestben is rögzítettek jeleneteket. Emellett dolgoztak a régi Skála Metró tetején, a Király fürdőben és a 150 éves kőbányai pincerendszerben is.

A színészekre mozgalmas munka és intenzív fizikai felkészülés várt. A legveszélyesebb feladatok Szabó Simonnak jutottak, aki önként vállalta, hogy kaszkadőr segítsége nélkül oldja meg a nehezebb jeleneteket is. Így, ha a helyzet azt kívánta, lezuhant két méter magasból, bunyózott, és egyszer még a ruhája is lángra kapott. A rá váró kihívásokra alapos tréninget kapott Gulyás Kiss Zoltán kaszkadőr szakértőtől, akivel különórákon gyakorolta be a helyes koreográfiákat.

A Pesti Balhé rendezője Lóth Balázs (Nincs mese, 200 első randi), aki a forgatókönyvet együtt írta Kis-Szabó Márkkal, illetve Inotay Ákossal. A produceri feladatokat Fülöp Péter és Hutlassa Barnabás látja el. Balázs István Balázs operatőrként, Fekete Anna látványtervezőként, Kovács Andrea pedig jelmeztervezőként dolgozik a filmen. A készítők rövidke werkfilmmel ünnepelték meg a forgatási munkálatok befejezését.

A Petrik Andrea, Mészáros Béla, Elek Ferenc, Szabó Simon, Inotay Ákos és Hegedűs D. Géza főszereplésével készülő Pesti Balhé a jövő év elején az Intercom forgalmazásában érkezik a mozikba.

Avatar

Sajtóközlemény

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya