Hírek

Begurult az új Ferrari előzetes

ferrari-adam-driver

„Két dolog nem lehet egy időben a tér ugyanazon pontján” – mantrázza az Enzo Ferrarinak öregített Adam Driver a Ferrari legújabb, várhatóan utolsó előzetesében.

Az IndieWire alapján a következőkre számíthatunk a karácsonykor érkező, nagyon olasz hangvételű film kapcsán: 1957 nyarán az ex-Formula 1 pilótából versenyautógyártócég-tulajdonossá avanzsáló Enzo Ferrari élete megreccsen. A feleségével, Lauraval (Penélope Cruz) 10 év alatt felépített vállalkozásuk a csőd szélére kerül, miközben az egész életük romokban, ugyanis nem is oly’ rég az egyik fiúkat is elvesztették.

Nincs más hátra: meg kell nyerniük a Mille Miglia névre keresztelt, 1000 mérföldes autóversenyt.

Az előzetes alapján a filmben minden lesz, ami szem-szájnak ingere: törnek az autók, csattannak a csókok (talán pofonok is), szűk utcákban nagyon gyors járműveknek nagyon örülnek az emberek, és persze pár perc jut egy gyors templomi imára is.

A Slashfilm jegyzi meg, hogy nem ez lesz az első alkalom, hogy Adam Driver fura akcentussal egy diszfunkcionális családban találja magát – 2021-ben A Gucci-házban már láthattunk tőle hasonlót –,

azt pedig már én teszem hozzá, hogy a diszfunkcionális család igazából lassan Driver védjegyévé válik

– gondoljunk csak a legutóbbi Star Wars trilógiára vagy a Házassági történetre.

A film, a már korábban említett Adam Driver és Penélope Cruz mellett Shailene Woodley (Robotok), Jack O’Connell (Lady Chatterley szeretője) és Patrick Dempsey (A Grace klinika) szereplésével kerül bemutatásra. A rendezésért Michael Mann felel, akinek a 2015-ös Blackhat óta ez lesz az első komolyabb dobása, a film operatőre pedig a Mankból is ismerhető Erik Messerschmidt volt.

A Ferrari első vetítésére a Velencei Fimfesztiválon került sor, a magyar mozikban pedig december 28-ától lesz látható.

Gerdesits Pál

Gerdesits Pál 2021-ben szerzett mesterdiplomát az ELTE filmtudomány szakán, jelenleg az ELTE esztétika doktori programjának PhD hallgatója. Elkötelezett szürrealista, Werner Herzog és Jeffrey Lebowski lelkes követője. Állítólag ügyesen gitározik.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!