Hírek

Már biztosan folytatják a The Last of Us című sorozatot

Nem az első évaddal ér véget az HBO nagysikerű videojáték-adaptációja – írja a Variety. A The Last of Us második szezonja minden bizonnyal sötét és nyomorúságos lesz, amilyen az alapanyag volt.

Pedro Pascal és Bella Ramsey főszereplésével nemrég útnak indult a The Last of Us című sorozat, amely az HBO új zászlóshajónak tűnő projektjévé kezdi kinőni magát. A nézettségi számok kimagaslóak (22 millióan látták az első részt), köszönhetően annak, hogy az eredeti alapműként szolgáló PlayStation-játék is óriási siker – ráadásul úgy tűnik, új közönséget is képesek voltak megszólítani.

A The Last of Us világában egy gombák által terjesztett, kvázi zombifertőzés söpör végig a bolygon, a posztapokaliptikus történetben pedig egy gyerekét elvesztő apa és egy fiatal árvalány kapcsolata bontakozik ki. Az intim és érzelemdús, de elképesztően erőszakos történet meghatározó alkotás volt a videojátékok piacán, annak második része pedig szabályosan büntetett. Nemcsak az egyik legtöbb díjat elnyerő cím valaha, de a sztori merész és kíméletlen húzásai alaposan felforgatták a rajongótábort is.

Úgy tűnik, a The Last of Us: Part II című játék sztorija lesz a második évad alapja.

Az HBO ugyanis nyilvánosságra hozta, hogy érkezik a folytatás, amely minden bizonnyal egy hatalmas időugrással követi az első évad cselekményét. Az alkotói gárda várhatóan nem változik: Neil Druckmann, az eredeti játék rendezője és a Csernobil írója, Craig Mazin maradnak a kreatív csapat élén.

A The Last of Us az HBO Max streaming-szolgáltatón megtekinthető. A cikk megjelenéséig egyelőre két epizód elérhető.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!