Hírek

Bejelentették a Trónok harca utolsó évadának premierdátumát!

Trónok harca 7. évad

Trónok harca utolsó évadára már több mint egy éve várnak a rajongók. Bár egy pici türelmet még tanúsítaniuk kell, most végre bejelentették a zárószezon premierjének időpontját!

Trónok harca hivatalos Instagram-oldalán tették közzé azt a videót, amelyből kiderül, mikortól tudjuk meg végre, hogyan fejeződik be George R.R. Martin hosszú és véres sagája. Az összeállításban felidézik a legsokkolóbb fordulatokat, mint a Red Wedding, azaz a Starkok lemészárlása Edmure Tully esküvőjén, a legepikusabb csatákat és majdnem az összes váratlan, megrázó vagy éppen kárörvendést okozó haláljelenetet.

Nincs még egy olyan sorozat, ahol az emberek ujjongva ünneplik egy-egy gyűlölt karakter távozását – rád gondolunk, Joffrey –, vagy ennyire megsiratnák egy sárkány halálát. Természetesen a legnagyobb fenyegetésről, az Éjkirályról sem feledkeztek meg, így az utolsó epizódok kezdete előtt még egyszer utoljára belenézhetünk a jeges szempárba.

A képeket Cersei klasszikus mondatával – „Ha a hatalmasok játszmáját játszod, győzöl vagy meghalsz.” –, és Ramin Djawadi gyönyörű dallamaival egészítik ki. Mindez pedig a leghatalmasabb, legvéresebb háborúban kulminálódik majd, amit

2019 áprilisától kezdve izgulhatunk végig!

 

A cikk egy korábbi verziója tévesen azt állította, hogy Robb Stark esküvőjét jelzi a Red Wedding. Valójában Edmure Tully házasságkötéséről van szó, a hibát 2018. 11. 13-án javítottuk.

Avatar

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya