Hírek

Bejelentették a Tuca és Bertie második évadját

Bár a sorozatot elkaszálta a Netflix, a Tuca és Bertie egy új csatornán és az új évtizedhez igazított hangnemmel tovább folytatódik.

Lisa Hanawalt, a kritika által is elismert animációs sorozata, a Tuca és Bertie megkapja a jól megérdemelt második évadot. Az Indiewire értesülései szerint pedig ez a hír akár több, mint egy évadnyi lehetőséget is rejthet.

A második évad 10 epizódját (a Rick és Mortyt és gyártó) Adult Swim jelentette be. A folytatást valamikor 2021-re várhatjuk.

A bejelentés szerint a teljes stáb visszatér, így Birdtown lakóit ismét Tiffany Haddish, Ali Wong és Steven Yeun szólaltathatja meg. Hanawalt, a show megalkotója mondta, hogy „tinikorom óta rajongója vagyok az Adult Swim sorozatoknak.” A Bojack Horsemannél produceri szerepet betöltő filmkészítő azt is kiemelte, hogy az új évtizeddel egy új, friss hangot is kap majd az abszurd sorozat, de szívmelengető részekből továbbra sem lesz hiány. Pontosan ezért szerettük a sorozatot hiszen nem csak egy valóságtól elrugaszkodott világot fest le (pedig azt is nagyon!), de szerethető, mélységgel rendelkező emberekről… akarom mondani, madarakról szól.

A 21. század őrült és elborult animációs sorozatai

A Tuca és Bertie első évadjában megismertük a szabad szellemű és rendkívül hangos tukánt, Tucát, illetve legjobb barátnőjét, a sokkal visszafogottabb és csendesebb vörösbegyet, Bertie-t. A két madár története kettejük szétköltözésével kezdődik és az évadban előre haladva a humor mellett egyre erősödik a mélységekkel rendelkező lélekábrázolás is.

A 2019 májusában bemutatkozó sorozatot eredetileg a Netflix gyártotta. A pozitív fogadtatás ellenére júliusban mégis elkaszálták a második évadot. Tuca és Bertie azóta vár egy csatornára, ami felkarolja a harsány sorozatot. A 2001 óta létező Adult Swim egy saját hanggal és minőségi tartalommal bíró csatornává nőtte ki magát. Az ezredforduló után rendkívül népszerű felnőtteknek szóló animációs sorozatokban pedig otthonosan mozog az USA-ban toplistás televízióadó. A saját gyártású sorozatai sok évadot megélnek, és számuk folyamatosan nő. Ebbe a listába tartozik mostantól a Tuca és Bertie is.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés