Hírek

Bejön a kritikusoknak Charlize Theron zaklatási filmje

botrány

Máris Oscart emlegetnek a Bombshell című film kapcsán, amiben Margot Robbie, Nicole Kidman és Charlize Theron alakítanak hatalmasat.

Kifejezetten friss történetet dolgoz fel Jay Roach filmje, a Bombshell. A FOX News igazgatójának, Roger Ailesnek a lebuktatásáról szóló igaz történetet a minap vetítették le a sajtó képviselőinek. Az egyik főszereplőt alakító Charlize Theron idegességében a következő szavakkal köszöntötte a közönséget: „Mindjárt összesz**om magam.”

A kritikusok azonban pozitívan fogadták az alkotást, mely egy #metoo-mozgalom előtti zaklatási botrányt dolgoz fel. Megyn Kelly (Charlize Theron) és Gretchen Carlson (Nicole Kidman) tévés riporternők kiállása áll majd a történet középpontjában, akik nyilvánosságra hozzák, Ailes (John Lithgow) miképp zaklatta őket. Margot Robbie karaktere a történetben egy fiktív figura lesz, akit több valós nőből gyúrtak össze.

Roger Ailes, aki nem sokkal az eset után, 2017. május 18-án elhunyt, igencsak foglalkoztatja a filmeseket. Nemrég Russell Crowe játszotta el a FOX News vezérét A legharsányabb hang című minisorozat kedvéért.

Kétségtelenül Theron lesz a legnagyobb látványosság a Bombshell kapcsán

– ezt a kritikusok is kiemelték. A színésznő úgy alakult át a rá cseppet sem hasonlító Megyn Kellyre, hogy nemcsak hangját változtatta el, de még maszk is díszeleg az arcán. És tudjuk, hogy ha Charlize Theron nem tűnik saját magának, az Oscart érhet: A rém esetében legalábbis bejött ez a képlet.

A Bombshell december 20-án kerül az amerikai mozikba. Hazai premierről egyelőre nincs információ – feltehetően, ha bemutatják, akkor is az Oscar-díj közelében, február környékén lehetséges.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com