Hírek

Bejön a kritikusoknak Charlize Theron zaklatási filmje

botrány

Máris Oscart emlegetnek a Bombshell című film kapcsán, amiben Margot Robbie, Nicole Kidman és Charlize Theron alakítanak hatalmasat.

Kifejezetten friss történetet dolgoz fel Jay Roach filmje, a Bombshell. A FOX News igazgatójának, Roger Ailesnek a lebuktatásáról szóló igaz történetet a minap vetítették le a sajtó képviselőinek. Az egyik főszereplőt alakító Charlize Theron idegességében a következő szavakkal köszöntötte a közönséget: „Mindjárt összesz**om magam.”

A kritikusok azonban pozitívan fogadták az alkotást, mely egy #metoo-mozgalom előtti zaklatási botrányt dolgoz fel. Megyn Kelly (Charlize Theron) és Gretchen Carlson (Nicole Kidman) tévés riporternők kiállása áll majd a történet középpontjában, akik nyilvánosságra hozzák, Ailes (John Lithgow) miképp zaklatta őket. Margot Robbie karaktere a történetben egy fiktív figura lesz, akit több valós nőből gyúrtak össze.

Roger Ailes, aki nem sokkal az eset után, 2017. május 18-án elhunyt, igencsak foglalkoztatja a filmeseket. Nemrég Russell Crowe játszotta el a FOX News vezérét A legharsányabb hang című minisorozat kedvéért.

Kétségtelenül Theron lesz a legnagyobb látványosság a Bombshell kapcsán

– ezt a kritikusok is kiemelték. A színésznő úgy alakult át a rá cseppet sem hasonlító Megyn Kellyre, hogy nemcsak hangját változtatta el, de még maszk is díszeleg az arcán. És tudjuk, hogy ha Charlize Theron nem tűnik saját magának, az Oscart érhet: A rém esetében legalábbis bejött ez a képlet.

A Bombshell december 20-án kerül az amerikai mozikba. Hazai premierről egyelőre nincs információ – feltehetően, ha bemutatják, akkor is az Oscar-díj közelében, február környékén lehetséges.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya