Hírek

Beköszön Matt Damon, azaz A marsi

A marsi (The Martian) Matt Damon

A marsi (The Martian) Matt DamonA bemutató közeledtével egyre nehezebb a várakozás A marsira (egyes hírek szerint a film magyar címe sajnos Mentőakció lesz, de amíg lehet, nem használjuk ezt), pedig még mindig nagyjából fél évig kell számolnunk vissza a napokat. Addig is körbevezet bennünket a vörös bolygóra tartó űrhajón Mark Watney, azaz Matt Damon.

Miért várunk ennyire egy fél év múlva érkező filmet? Részben azért, mert Budapesten és Fóton forgatták, mégis sokkal inkább az eredetije miatt. Andy Weir zsenális regényét már a Filmtekercs.hu hasábjain is méltattuk (itt), és mivel a könyv annyira jó, hogy többször is el lehet olvasni egymás után, mostanra már tűkön ülünk.

A filmadaptációt Ridley Scott készíti, ami éppenséggel baljós előjel, de legalább a színészek kapcsán nincs okunk panaszra. A marsit (már nem az Anikót, hanem a bolygó lakóját) Matt Damon alakítja, ő mutatja be a földi nézőknek az űrhajó kapitányát, Melissa Lewist (Jessica Chastain), pilótájukat, Rick Martinezt (Michael Pena) és az informatikust, Beth Johanssent (Kate Mara). Akiket pedig még nem látunk a videóban, ők majd a Földről segítenek – többek között Kristen Wiig, Chiwetel Ejiofor és Sean Bean alakításában.

És ha még ez sem lenne elég, akkor ma a Twitter segítségével kérdezgethettek Andy Weirtől és a film forgatókönyvírójától, Drew Goddardtól. A móka délután 5-kor indul, további információk a film hivatalos Twitter-oldalán: https://twitter.com/MartianMovie

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. [email protected]

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés