Hírek

Kenneth Branagh kivágatta magát a Belfast egyik jelenetéből

belfast3

Kenneth Branagh saját jelenete végül a vágóasztalon végezte, nem érezte helyénvalónak a Belfast rendezője.

Sir Kenneth Branagh legszemélyesebb filmje, a Belfast három Oscar-díjra is esélyes: legjobb film, legjobb rendező és legjobb eredeti forgatókönyv. A film a rendező gyermekkorából sokat merít a (polgár)háború sújtotta Írország korszakában, ő azonban nem szerepel benne, igaz ez nem sokon múlt. Branagh a Santa Barbara Nemzetközi Filmfesztiválon vehette át az év kiemelkedő rendezője díjat. Az IndieWire írja, hogy ott egy beszélgetés során

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

a rendező elárulta, kivágatta sajátját a Belfast utolsó jeleneteiből.

„A film egy verziójában Buddy idősebb korában visszatér Belfastba, és hármat találhatsz, ki játszotta őt” – mondta Branagh utalva önmagára. „Végül a szekvencia egyszerűen nem érződött helyesnek.”

Buddy karaktere a rendező alteregója, a film pedig a munkásosztályból származó fiú felnövéstörténete a hatvanas évek feldúlt ír városában. A főszerep Jude Hill gyerekszínésznél landolt. Kritikusunk írta: „A Belfast nem akar több lenni, ami: egy munkásosztálybeli fiú néhány sorsfordító hónapjának a lenyomata, egy család döntésének egyszerű drámája.”

Kenneth Branagh gyakran szerepel saját filmjeiben, például a múlt hónapban bemutatott Halál a Nílusonban is. Branagh jelenete a Belfastban még inkább nosztalgikussá tenné az amúgy is múltba révedő filmet, ami a vágóasztalon már túl sok volt a rendező számára. A Belfast hozta karrierje legerősebb kritikáit a rendezőnek, csakúgy, mint a három Oscar-jelölést, ami lehet első szobrocskáját is jelenti.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés