Hírek

37 év után végre láthatjuk George Clooney-t egy grizzlyvel harcolni Magyarországon

A magyar származású Szőts André filmjét eredetileg 1983-ban kellett volna látni, de a Grizzly 2. eltűnt a süllyesztőben – egészen mostanáig.

A Grizzly című film folytatása lehet a szótári alakja a produkciós pokolnak. Annyira, hogy A cápa utáni szörnyfilmes vonalat meglovagló folytatást azóta sem látta senki elkészült formájában. Az 1983-ra esedékes alkotás olyan névtelen színészeket vonultatott fel, akik később óriási sztárokká nőtték ki magukat. Többek közt Laura Dern, Charlie Sheen és George Clooney is megjelenik a horrorban, mellettük pedig olyan ismertebb arcok működnek közre, mint Louise Fletcher vagy John Rhys-Davies.

A Grizzly 2. azért nem került soha a nézők elé, mert az executive producer, John Proctor meglógott a költségvetés egy részével. A fickó akkoriban Jerry Lewisnak tartozott 1 millió dollárral, és egész hátralévő életében szélhámosként ismerték. A pénznek hát lába kélt, ám a medverobot, amit építettek a filmhez, szintén tönkrement egy tűzesetben.

Végső valóját tehát képtelen volt elnyerni Szőts André filmje – aki később sem rendezett soha semmit –, csupán kalózverziók köröztek évtizedeken át a kíváncsi emberek kezében. Pedig a filmnek extra kuriózuma van hazánkat tekintve, nemcsak rendezője honfitársunk, de

Magyarországon játszódik a történet, mely szerint egy bosszúszomjas medve megtámad egy rockkoncertet.

Várhatóan streaming felületen lesz látható a Grizzly 2. idén ősszel – írja a Collider.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya