Hírek

Karlovy Vary 2013: Bemutatkozott a Zéró

Udo KierKiemelkedő érdeklődés övezte Nemes Gyula Zéró címmel készülő filmjének bemutatkozását Karlovy Varyban a filmfesztivál szakmai fórumán. A jelenleg is forgó, több műfajban elmesélt fogyasztói társadalom elleni szatírában Tóth Orsi és a színészlegenda Udo Kier is játszik.

Kiemelkedő szakmai érdeklődés mellett, a Karlovy Vary filmfesztivál zsúfolásig megtelt kongresszustermében mutattak be 19 gyártás illetve utómunka alatt lévő filmet az alkotóik hétfőn délután. Az A-kategóriás filmfesztivál „Works in Progress 2013” című szakmai fóruma meghívásos alapon működik, és a régió készülő filmjeire koncentrál, melyeket a rendezők és a producerek prezentálnak.

Nemes Gyula Zéró című új filmje, melyből néhány perc ízelítőt is láthatott a csehországi filmfesztivál szakmai közönsége egy fiatal méhészről szól, aki szembesül a méhek kihalásával és ezért egy anarchista-terrorista akcióba kezd a fogyasztói társadalom ellen.

A négy részből álló, különböző műfajokban elmesélt történet főszereplője Kovács Krisztián, partnere Martina Kratka cseh színésznő. Tóth Orsi és egy világhírű színészlegenda Udo Kier is szerepel Nemes Gyula új játékfilmjében. Bódy Gábor egyik kedvenc színésze, a Nárcisz és Psyché című film főszereplője Udo Kier számos hollywoodi filmben is szerepelt (Penge, Armageddon, Iron Sky), és játszott Lars von Trier filmjeiben is.

A Zéró forgatása februárban kezdődött Afrikában, május óta folytatódik Budapesten, a film 2014-ben kerül a mozikba. Az operatőr Dobóczi Balázs, akivel a rendező összes eddigi filmjét készítette. A magyar-cseh-német koprodukcióban készűlő Zéró gyártását a Magyar Nemzeti Filmalap 180 millió forinttal támogatta.

Nemes Gyula a prágai FAMU-n diplomázott filmrendező szakon, rövid- és dokumentumfilmek rendezését követően, 2006-ban készítette el Egyetleneim címmel első játékfilmjét, melyet a velencei filmfesztivál Kritikusok Hete meghívott a programjába. A Letűnt világ című, a Kopaszi gát átépítéséről készített alkotása, 2008-ban megnyerte a legjobb dokumentumfilmet illető Kristály Glóbusz díjat Karlovy Varyban.

 

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés