Hírek

Nyomd, bébi, nyomd: bemutatták a Haláli hullák hajnala rendezőjének legújabb filmjét

Jamie Foxx és Ansel Elgort a Nyomd, bébi, nyomd című filmben

Edgar Wrightnak kultusza van. A rendező, aki a Haláli hullák hajnalát, a Vaskabátokat és a Világvégét is rendezte, legújabb filmjét, a Nyomd, bébi, nyomd címűt (Baby Driver) az egyik legrangosabb észak-amerikai fesztiválon, az SXSW-n mutatta be a héten.

És egyúttal elárulta, hogy több mint hat éve dolgozik ezen a filmen. Az első beszámolók, és a szinte kivétel nélkül elragadtatott kritikák szerint nem tagadta meg magát, elképesztő műfaji kavalkádot hozott létre, sőt, lehet, hogy új műfajt alkotott: zenés akció-thrillert készített sok poénnal.

– 2011-ben fejeztem be a forgatókönyvet – nyilatkozta a rendező. – És Josh Hammről már akkor tudtam, hogy őt akarom az egyik gengszternek. Jamie Foxx, Kevin Spacey, Lily James meg Ansel Elgort csak fokozatosan szállt be. De mindenkit imádok, aki szerepel a Nyomd, bébi, nyomdban, és igazából a hosszú közös munka alatt sem tudtam teljesen megszokni a jelenlétüket.

Sokat próbáltunk, de amikor az első forgatási napon Kevin Spacey elmondta az első mondatát, nem tudtam uralkodni magamon, az ég felé csaptam a két kezem, mint egy focista, és azt kiabáltam: „Ezt a szöveget én írtam! És ő mondja!” Nem tudtam fegyelmezni magam, pedig ezzel lehet, hogy ártottam kicsit a rendezői tekintélyemnek.

IC Press

Podcast

Hirdetés

Hirdetés