Hírek

Bemutatták Woody Allen (talán) utolsó filmjét

Hangos és szélsőséges fogadtatásban részesült Woody Allen Coup de Chance című filmje a Velencei Filmfesztiválon.

A Variety beszámolója szerint a közönség kitörő lelkesedéssel, a vetítést követően percekig tartó tapssal és éljenzéssel fogadta az alkotást és annak 87 éves rendezőjét, miközben az utcán egy rövid, körülbelül 20 fős demonstráció szerveződött – az összegyűltek ugyanis azt kifogásolták, hogy a filmfesztivál a szexuális erőszak „kultúráját” propagálja azzal, hogy Woody Allen, Luc Besson vagy Roman Polanski megjelenésének biztosít teret.

A film bemutatása annyiban különleges, hogy ez Allan 50. játékfilmje, amely lehetséges, hogy a rendező utolsó mozgóképes alkotása is egyben.

Noha a teljes visszavonulást eddig sem helyezte kilátásba (pusztán filmezés helyett inkább az írásra koncentrálna), feltehetően a film sikerén felbuzdulva némileg módosította korábbi kijelentését. „Ha egy fickó odalépne hozzám és azt mondaná, hogy »Fizetjük a filmed New Yorkban« és még az összes hülye szabályomat is követné – nem olvashatják a forgatókönyvet; nem tudhatják, kik játszanak a filmben; csak adják ide a pénzt és menjenek a fenébe. Ha egy bolond ebbe belemenne, akkor csinálnék egy filmet New Yorkban” – idézi az IndieWire. Mindezt valószínűleg persze annyira kell komolyan venni, amennyire a rendező bármelyik korábbi, szarkazmusban úszó kijelentését.

A Coup de Chance egy francia nyelvű thriller, a főszerepben Lou de Laâge-zsal és Melvil Poupaud-val . A filmmel korábban ebben a cikkünkben foglalkoztunk.

A film magyarországi bemutatójának dátuma – ha lesz – egyelőre ismeretlen.

Gerdesits Pál

Gerdesits Pál 2021-ben szerzett mesterdiplomát az ELTE filmtudomány szakán, jelenleg az ELTE esztétika doktori programjának PhD hallgatója. Elkötelezett szürrealista, Werner Herzog és Jeffrey Lebowski lelkes követője. Állítólag ügyesen gitározik.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com