Hírek

Ben Affleck filmet forgat a Nike-ról, főszerepben Matt Damon

matt-damon-ben-affleck

A két színész ismét együtt forgat: Affleck a Nike marketingfőnökéről készít drámát, főszerepben Matt Damonnal.  

Az egyelőre cím nélkül futó, igaz történeten alapuló életrajzi film Sonny Vaccaro-ről, a Nike korábbi marketingfőnökéről szól, őt alakítja majd Damon – írja a Deadline. A sportmarketing-dráma feltárja az eredetileg sportcipő-ögynök Vaccaro tevékenységét a Nike-nál. A marketingfőnök attól vált híressé, hogy leszerződtette Michael Jordant a ’80-as évek közepén.

Az üzlet nyélbe ütése azonban nem ment egyszerűen. A világ egyik legkeresettebb sportolóját leszerződtetni – akkoriban ráadásul a Nike nem volt annyira felkapott, mint napjainkban – lehetetlen vállalkozásnak tűnt. Vaccaro mégis sikert ért el, ezzel pedig a sportmárka népszerűsége hihetetlen mértékben megugrott, beindítva ezzel a Nike szárnyalását.

Sonny Vaccaro mindent megtesz a jordan közelébe való férkőzés és a szerződés megkötése érdekében. Még Jordan szüleihez, korábbi edzőihez, tanácsadóihoz, barátaihoz is elmegy, hogy sikerrel járjon.

Az eredeti forgatókönyvet Alex Convery írta Air Jordan címen. A főszerepet Damon alakítja, emellett producerként és íróként is közreműködik a filmben, míg annak rendezője, Affleck Phil Knightot, a Nike társalapítóját játssza. Ugyan Affleck még sosem rendezet Damont ezelőtt, de már számos közös munka van a hátuk mögött. Együtt írták a ’97-es, Gus Van Sant rendezte Good Will Hunting Oscar-díjas forgatókönyvét, amelyben Damon a főszerepet, Affleck pedig a mellékszerepet alakította. Nemrég Ridley Scott Az utolsó párbaj (The Last Duel) című filmjéhez álltak össze, ahol többek között Adam Driver és Jodie Comer oldalán játszottak.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!