Hírek

Ben Affleck főszerepet kapott Robert Rodriguez thrillerjében

Nyomozás, eltűnt gyermek és titkos kormányprogram. Mutatjuk, mit tudunk eddig Rodriguez friss projektjéről, amiben Ben Affleck lesz a főszereplő.

Ben Affleck játsza a főszerepet Robert Rodriguez következő filmjében, a Hypnotic című thrillerben, számol be róla a The Wrap. A film forgatókönyvéért maga Rodriguez és Max Borenstein (Godzilla I-II, Kong: Koponya-sziget) felelnek,

Affleckre egy detektívszerep vár.

A nyomozó egy olyan misztikus ügybe keveredik, ahol rábukkan az eltűnt lánya nyomaira is, nem beszélve egy titkos kormányprogramról. A megoldáshoz vezető út egy sor csúcstechnikás rablás felderítésén keresztül vezet.

Miközben Bennel dolgoztam az Oscart érő projektjein, beleértve az Argot és a Tolvajok városát, láttam, hogy milyen mértékű kreativitással rendelkezik.

Ez tette őt az egyik legtehetségesebb filmkészítővé a kamerák előtt és azok mögött egyaránt.

Számomra sokat jelent, hogy újra Bennel dolgozhatok egy egyedi thrilleren.” – mondta Jeff Robinov, az előkészületek fázisában lévő film egyik producere.

Ben Affleck, miután maga mögött hagyta Batman jelmezét, több filmen is dolgozik. Legutóbb Oscar Isaac oldalán láthattuk a Netflixen debütáló Határok mentén című akciófilmben. A Good Will Hunting elsöprő sikere után sok évvel újra közösen dolgozik Matt Damon és Affleck egy történelmi forgatókönyvön, amit Ridley Scott rendez majd meg. A The Last Duel forgatókönyvén túl a páros színészként is szerepel majd a filmben Adam Driverrel az oldalukon. Jelenleg pedig a Lolita rendezőjének, Adrian Lyne-nek új thrillerjét forgatja.

Ben Affleck a Holtodiglanban

Robert Rodriguez korábban olyan klasszikussá vált filmek rendezői székében ült, mint a Sin City, vagy az Alkonyattól pirkadatig. A trash filmek zabolátlanul szabad világába is belekóstolt, ő jegyzi a Machete sorozat két filmjét és a Grindhouse – Terrorbolygót is. Legutóbbi nagy projektje az Alita: A harc angyala volt. 2015-ben a John Malkovich tollából származó 100 Years különös projektjét is ő rendezte meg. A sci-fi műfajába tartozó filmet csupán 2115-ben láthatja majd a nagyérdemű, pontosabban a 100 évvel későbbi mozi látogatók (már ha lesz ilyen).

A Hypnotic bemutatásának dátumáról egyelőre még nincs információnk, de feltételezzük, nem kell rá 100 évet várni.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.