Hírek

Ben Affleck második világháborús filmet rendez

Ben Affleck nemcsak rendezi, de a főszerepét is eljátssza Rick Beyer és Elizabeth Sayles The Ghost Army of World War II című könyvén alapuló Ghost Armynak – olvastuk a Varietyn.

A korábban már dokumentumfilmként feldolgozott történet forgatókönyvét a True Detective szerzője, Nic Pizzolatto írta a Shazam! írójának, Henry Gayden korai verziójából. Most úgy néz ki, még Afflecknek is dolgoznia kell a könyvön, mielőtt belekezd a forgatásba.

A történet egy művészeti iskolásokat, marketingeseket és más kreatív szakmák képviselőiből szervezett alakulatot követ, melynek az a feladata, hogy elhitesse a náci Németországgal, hogy Amerika jóval nagyobb haderővel bír, mint amivel a valóságban. A cselekmény a divattervező Bill Blasst, a festő Ellsworth Kellyt, a művész Arthur Singert és a fotós Art Kane-t követi egy titkos bevetésre.

Affleck már egy jó ideje szemez a sztorival, de a Torrance, a Netflixnek forgatott The Last Thing He Wanted és a Triple Frontier körülötti munkák miatt nem tudod belekezdeni a megvalósításba.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.