Hírek

Ben Affleck újra elkészíti A vád tanúja című filmet

ben-affleck Ben Affleck ismét rendezésre adja a fejét, és nem kisebb projektbe vág bele, mint hogy ismét filmre vigye Agatha Christie örök darabját, A vád tanúját – írja a collider.

1957-ben, azaz majdnem kereken 60 éve már, hogy Billy Wilder megrendezte az akkor 6 Oscar-jelölést kapó alkotását. A máig hihetetlenül izgalmas és figyelemre méltó alkotást a film két főszereplője, Charles Laughton és Marlene Dietrich tették felejthetetlenné, így kissé felemás érzésekkel viszonyulunk a hírhez. Kétségkívül a filmtörténet egyik legjobb tárgyalótermi drámája készült el akkor, kérdés, hogy mennyire tud újat adni egy kortárs feldolgozás az egyébként nagyon tehetséges Afflecktől a kamera rendezői oldalán.

A színész mellett egyébként Matt Damon, Jennifer Todd és az Agatha Christie Estate töltik majd be a produceri teendőket, a forgatókönyvet pedig az eredeti Christie novellából Christoper Keyser írja majd. Az biztos, hogy Affleck szerepel is majd a filmben, korából adódóan valószínűleg a megvádolt és felesége hamis tanúzását követően felmentett Leonard Vole-t alakítja majd. További szereplőkről azonban egyelőre nincsenek információk, ahogy az sem tiszta, mikor is készül el a film.

Ben Affleck mostanában egyébként több alkotásban is Batman bőrébe bújt/bújik (Batman Superman ellen – Az igazság hajnala, Suicide Squad – Öngyilkos osztag, Justice League part 1-2), de legújabb rendezése (Live by Night) is idén kerül a mozikba, A vád tanúja mellett pedig egy egyelőre cím nélkül futó Batman film is szerepel a rendezői listáján.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com