Hírek

Ben Stiller börtönös sorozatot készít

Ben Stiller rendezi a Showtime Escape at Dannemora című minisorozatát, amely egy rendkívüli szökés történetét meséli el.

Ben Stiller ismét rendezőként alkot, mint már sokszor tette (Walter Mitty titkos élete, Zoolander 2, Trópusi vihar), de most kizárólag a kamerák mögött marad. A főbb szerepeket Benicio Del Toro, Patricia Arquette és Paul Dano alakítja a megtörtént eseményeken alapuló 8 részes minisorozatban.

Az Escape at Dannemora 2015-ben játszódik New Yorkban, amikor is a gyilkosságért elítélt rab, Richard Matt zseniális szökéstervet eszel ki, Megformálója Benicio Del Toro lesz. Patricia Arquette (Sráckor) egy munkásosztálybeli felséget, Tilly Mitchellt fogja játszani, aki a börtön szabászatán dolgozik és szexuális kapcsolatba kerül mind a két szökevénnyel, miközben segít nekik a tervükben. Paul Dano egy rendőrgyilkos elítélt bőrébe bújik, David Sweatébe, aki elcsábítja szintén az asszonyt, miközben vonakodva részt vesz a szökésben.

A történet főszereplőjét ihlető személy, Richard Mattet 25 évtől életfogytiglanira ítélték el, amiért feldarabolta főnökét. Menekülés közben Mexikóban megölt egy embert egy bárban, börtönbe kerül ott,  majd ez után kiadták az Egyesült Államoknak.  David Sweat egy seriff helyettesét lőtte le, amiért életfogytiglani büntetést kapott. Tilly Mitchellt segítségével ők voltak az elsők 170 év után, akik képesek voltak megszökni New York állam legbiztonságosabb börtönéből.

 

Szádeczky-Kardoss Klára

Szádeczky-Kardoss Klára a Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett. 2016-ban csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez. Újságírói tevékenysége mellett novellákat is ír.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com