Hírek

Titokban forgatott a koronavírusra reagáló horrorfilmet Ben Wheatley

Ben Wheatley (jobbra) az Össztűz forgatásán

Ben Wheatley rendező a karantén alatt sem tétlenkedett. Két nagyon különböző horrorfilmet is forgatott az időszakban. Mit is csinált pontosan a rendező, miközben a filmes szcénának addig soha nem látott megálljt parancsolt a vírus? A kérdés egyre többeket izgat.

Ben Wheatley csillaga az előtte álló projektek alapján meredeken ível felfelé. A Netflix Rebecca újragondolása és az Alicia Vikander főszereplésével készülő Tomb Raider reboot soron következő része mellett azonban akadt más is, amivel a rendező a karantén ideje alatt foglalkozott.

Wheatley a Little White Lies kérdésére megerősítette,

hogy augusztusban a koronavírus-világjárvány közepén 15 nap alatt leforgatott egy horrorfilmet.

A további válaszokat illetően a rendező óvatosan fogalmazott. Annyit azért megjegyzett, hogy nagyon más élményt jelent egy mikro-költségvetésű film elkészítése. Ezzel pedig kevesen szállnak majd vitába.

A rendező a titokban forgatott filmet egyfajta a koronavírus-járványra adott reakciónak szánta, amivel visszakanyarodott kicsit a Kill List és a Sightseers című munkáival képviselt gyökereihez.

A műfaj tekintetében egyébként Daphne du Maurier gótikus klasszikusa sem jelent nagy kitérőt, de ha már a költségvetés szóba került, ezen a téren nagyon más kategóriákban játszik párhuzamosan Wheatley, mint teszik oly sokan vele együtt.

A rendező a Rebeccával karrierje eddigi legkomolyabb kihívását vállalta be. Alfred Hitchcock 1940-es filmjében eredetileg Laurence Olivier és Joan Fontaine játszotta a főszerepet. Az új változatban Lily James, Armie Hammer és Kristin Scott Thomas lesz majd látható. A film október 21-étől lesz elérhető a Netflix szolgáltatásában.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható. Imádja, ha beleköttök az írásaiba! mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya