Hírek

Benedict Cumberbatch és Olivia Colman főszereplésével jön az új Rózsák háborúja

Az 1989-es Rózsák háborúja remake-jét a Botrány (Bombshell) rendezője, Jay Roach készíti a Szegény párák Oscar-jelölt forgatókönyvírója, Tony McNamara munkája alapján.

Még fejlesztés alatt áll a Searchlight Pictures fekete komédiája, amelynek hivatalos szinopszisa szerint „a tökéletes pár, Theo (Cumberbatch) és Ivy (Colman) élete könnyűnek tűnik: sikeres karrier, nagyszerű gyerekek, irigylésre méltó szexuális élet. De a tökéletes család álarca mögött fellobban a versengés és a harag, amikor Theo szakmai álmai összeomlanak”.

A Rózsák háborúja eredeti filmadaptációját 1989-ben mutatta be a 20th Century Fox Danny DeVito rendezésében, Michael Douglas és Kathleen Turner főszereplésével. A film egy BAFTA- és három Golden Globe-jelölést kapott, köztük a legjobb filmnek járót.

Az új forgatókönyvet a kétszeres Oscar-jelölt Tony McNamara (A kedvenc, Szegény párák, Nagy Katalin – A kezdetek) írta Warren Adler regényéből – írja a Deadline. Cumberbatch, Colman és Roach produceri szerepet is vállalt Leah Clarke és Adam Ackland mellett, akik 2017 óta dolgoznak a projekt fejlesztésén. További producerek Ed Sinclair, Tom Carver és Michelle Graham.

„A Rózsák háborúja egy vad humorú, túlzó, mégis mélyen emberi történet” – mondta Matthew Greenfield, a Searchlight elnöke. „Jay-jel az élen, Benedicttel, Oliviával és Tonyval egy álomcsapat fogja életre kelteni.”

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy egy ilyen hihetetlen csapattal dolgozhatunk ezen a különleges filmen” – mondta Ackland.

„Régóta csodáljuk Jay munkásságát, hihetetlenül inspiráló a látásmódja és a szenvedélye, amellyel ezt a történetet el akarja mesélni.”

Colman és Sinclair így nyilatkoztak: „Már jó ideje gyúrjuk ezt a filmet a SunnyMarch gyártócégnél dolgozó barátainkkal, és nagyon izgalmas volt látni, ahogy Jay szenvedélyes és átgondolt irányítása alatt életre kel. Ő és Tony isteni vígjátéki páros.”

Jonathan R. Adler, az Adler Entertainment Trust vezérigazgatója hozzátette, „egy álom vált valóra, hogy a Searchlight Picturesszel dolgozhatunk együtt a klasszikus film újragondolásán. Nagy örömünkre szolgál, hogy folytathatjuk apánk briliáns munkásságának örökségét, és egy új generációval ismertethetjük meg a Rózsák háborúját“.

Cumberbatch legközelebb a Netflix Eric című sorozatában és Justin Kurzel Morning című sci-fi thrillerében lesz látható. Az Oscar-díjas Colman pedig a közeljövőben többek között a Paddington Peruban, a Girl from the North Country és a Dev Patellel közös, csavaros romantikájú Wicker című filmekben szerepel.

A High Desert című Apple-sorozat után, amelynek rendezője és producere volt, Roach lesz a közelgő Ocean’s Eleven előzményfilm rendezője, amelyben a Barbie után Margot Robbie és Ryan Gosling újra együtt játszik.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com