Hírek

Benedict Cumberbatch kegyetlen cowboy a The Power of the Dog baljós előzetesében

Hiába csak fütyül Benedict Cumberbatch legújabb filmjének előzetesében, a The Power of the Dog feszültre vágott betekintője ennyivel is szépen bemutatja, a színész ezúttal nem egy szimpatikus figurát alakít.

A 2009-es Fényes csillag óta először készített újra egészestés filmet az Oscar-díjas Jane Campion. A rendező pedig ismét impozáns szereplőgárdát gyűjtött össze.

A The Power of the Dog című western Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst és Jesse Plemons hármasára épül. A feszült előzetes pedig gyönyörű és brutális filmet ígér.

1925-ben járunk egy tehetős testvérpár montanai farmján, akik egy napon belebotlanak egy özvegy nőbe és annak tinédzser fiába. Míg a kemény és szigorú Phil (Cumberbatch) lépten-nyomon megalázza őket, addig a testvére, George (Plemons) beleszeret a nőbe és feleségül is veszi őt. Amikor azonban a család megkezdi közös életét, Philben is végbemegy valami. Talán a kegyetlen férfi mégis képes a szeretetre.

A film forgatókönyvét szokásához híven most sem adta ki a kezei közül Jane Campion. A rendező ültette át filmvászonra Thomas Savage 1967-es munkáját.

Cumberbatch, Dunst és Plemons mellett pedig szerepel még az alkotásban Kodi Smit-McPhee, Thomasin McKenzie, Frances Conroy, Keith Carradine, Peter Carroll, és Adam Beach is. A film zenéjét pedig az a Johnny Greenwood hozza el nekünk, akitől korábban a The Master, a Vérző olaj, a Fantomszál vagy a Sosem voltál itt dallamait is kaptuk.

A The Power of the Dog következő héten tartja a világpremierjét. Campion legújabb munkája a Velencei Filmfesztiválon debütál majd szeptember 2-án. November közepétől vetítik egyes mozikban, hogy aztán a Netflix jóvoltából december 1-től a szélesebb közönséghez is eljusson a film.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com