Hírek

Benedict Cumberbatch lesz Wes Anderson új filmjének főszereplője

Ahogy azt már megszokhattuk, ha új Wes Anderson film jön ki, a sztárparádé garantált. A Francia kiadás és a Grand Hotel Budapest rendezője ezúttal 2021 talán legtöbbet foglalkoztatott angol színészével forgat.

A legutóbb A kutya karmai közt című westernben brillírozó Benedict Cumberbatch máris egy főszereppel csatlakozik a „Wes Anderson-univerzumhoz”. A rendező a 2009-es, nagysikerű A fantasztikus Róka úr után egy újabb Roald Dahl klasszikust, Henry Dahl történetét készül adaptálni. A tények és fikció keverékéből álló novellagyűjteményből Dahl íróvá válása áll össze.

Jelenleg Cumberbatch-en van a (filmes) világ szeme, hiszen számos díjat bezsebelt Phil Burbank alakításáért, fontos szerepe van a Pókember: Nincs hazaút -ban is, illetve még idén meg fog jelenni másik Marvel-filmje, a Doctor Strange az Őrület Multiverzumában .

Ezek szerint Anderson már befejezte az idén Spanyolországban forgatott filmjét, hiszen a Dahl-adaptáció forgatása hamarosan elkezdődik Londonban – írja a Collider. Anderson még mindig az egyik legizgalmasabb kortárs filmes, Cumberbatch pedig újra bebizonyította, hogy nemcsak szupergonoszok és különc detektívek, hanem hús-vér, esendő emberek megformálásához is végtelen tehetsége van. A Netflix égisze alatt készülő produkció a rendező és a színész első közös filmje, de Anderson színészekkel való munkamódszerét ismerve esélyes, hogy nem az utolsó.  

Incze Kata

Incze Kata 2018-ban végzett a kolozsvári Sapientia filmkészítés szakán, mester tanulmányait is ott folytatta. Jelenleg diplomafilmjét készíti, rendezőasszisztensként dolgozik és rendszeresen publikál a Filmtetten is. Szereti a hollywoodi reneszánszt, az amerikai független filmeket és mindent, amiben sokat beszélnek és mégis izgalmas.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!