Hírek

Benedict Cumberbatch imádja a Patrick Melrose-t – előzetes

Már hosszabb előzetes is van a Patrick Melrose című sorozathoz, amelyben „nárcisztikus, skizoid, öngyilkos hajlamú alkoholistát” játszik Benedict Cumberbatch.

Benedict Cumberbatch a tévékritikusok szövetségének sajtókörútján beszélt arról, hogy miért vállalta el a Showtime és a Sky Atlantic új sorozatának címszerepét. „A legkülönlegesebb prózát testesítik meg ezek a regények. Edward St. Aubyn az egyik, ha nem a legkülönlegesebb modern angol nyelvű prózaíró.”

„A Patrick Melrose fogta a világot, amit azt hittem, hogy ismerek és a feje tetejére állította egy olyan különleges karakter perspektíváján keresztül, aki rengeteget szenved és rendkívüli utazáson megy keresztül” – mondta Cumberbatch. „Áldozatból túlélővé, majd bajnokká válik, ez az út pedig a társadalmi rend vicces élveboncolásán keresztül vezet.”

A Patrick Melrose-sorozat eredetileg tavaly debütált volna. A sorozat St. Aubyn önéletrajzi ihletettségű regénysorozatán alapul.

Az ötrészes sorozat a főhős útját követi végig a mélyen traumatikus gyerekkorától az önpusztító felnőttkoráig, majd a felépüléséig.

A sorozatban szerepel még Jennifer Jason Leigh, Hugo Weaving, Anna Madeley, Blythe Danner, Allison Williams, Pip Torrens, Jessica Raine, Prasanna Puwanarajah, Holliday Grainger, Indira Varma, és Celia Imrie. Minden epizód egy-egy regényt dolgoz fel, amelyeket David Nicholls írt filmre, és Edward Berger rendezett.

A Patrick Melrose bemutatójának pontos dátumát még nem hozták nyilvánosságra, de idén várható. Addig is be kell érnünk a fergeteges előzetesekkel:

https://www.youtube.com/watch?v=JQh36eStMqk

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com