Hírek

Beperelték az Agymenőket

the_big_bang_theory-showSzerzői jogok megsértése miatt perelték be az Agymenőket egy New Hampshire-i óvónő örökösei. Edith Newlin lányai azzal vádolják Amerika legsikeresebb sorozatát, hogy engedély nélkül használták fel a többször is elhangzó altatódalt, amelynek szövegét állítólag édesanyjuk írta nyolcvan évvel ezelőtt.

„Szép cica, jó cica, selymes a bundád. Kedves cica, álmos cica, bújj hozzám” így szól az Agymenők közismert altatódala, amelyet Sheldon (Jim Parson) „pótanyukája”, Penny (Kaley Cuoco) többször elénekel a sorozat gyermeteg zsenijének, ha betegeskedik vagy honvágya van. Csakhogy egy bizonyos Edith Newlin örökösei azt állítják, hogy édesanyjuk 1930-as években írt szövegét anélkül használták a készítők, hogy megvásárolták volna a jogokat. A 2004-ben elhunyt, 35 éven át óvónőként dolgozó Newlin lányai meg nem határozott összegű kártérítést követelnek a műsor producereitől, mivel 2008 márciusa óta legalább nyolc epizódban csendült fel az altató, továbbá kereskedelmi forgalomban – többek között ruhákon, egérpadokon, mobiltelefon tokokon – is visszaköszön a szöveg. Az Agymenők Amerika legnézettebb sorozata, a szereplők csillagászati összegeket keresnek minden epizóddal, Magyarországon a nyolcadik évad új részeit a Comedy Centralon láthatják a rajongók.

Az örökösök nem csak azt állítják, hogy a sorozat készítői elmulasztották megvásárolni a felhasználói jogokat, de szerintük előfordult, hogy úgy állították be, mintha az Agymenők egyik producere írta volna a dalt. A show producerei 2007-ben ugyan engedélyt kértek egy Kentucky székhelyű könyvkiadótól, amely megjelentette a verset, ám valószínűleg úgy adták el a Szép cicát, hogy nem volt az övék a szerzemény joga.

Az érintettek egyelőre nem reagáltak a vádakra, a négy zseniális tudós és a butuska szomszéd lány poénokban bővelkedő kapcsolatát bemutató Agymenők azonban ettől függetlenül hatalmas népszerűségnek örvend.

Agymenők minden hétköznap 19:30-tól a Comedy Central műsorán

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com