Hírek

Berágott a DC Films vezérére Az Igazság Ligája színésze

Az igazság ligája

Ray Fisher hosszú vizsgálatokon van túl Az Igazság Ligája kapcsán, ahol állítása szerint Joss Whedon rendező tolerálhatatlanul viselkedett a stábtagokkal.


Hirdetés

A Cyborgot alakító fiatal színész, Ray Fisher volt a legnagyobb hangadó a 2017-es Az Igazság Ligája kapcsán felmerült botránynak. Zack Snyder, a film eredeti rendezője ugyanis családi tragédia miatt felfüggesztette munkáját a produkción, a Warner helyette Joss Whedont szerződtette le, hogy az utóforgatásokat és az utómunkát felügyelje. A Bosszúállók első két részét is készítő író-rendező viselkedése azonban problémás volt – ezt már több színész, stábtag is megerősítette.

Mutassatok egy hőst! – Az Igazság Ligája – Kontra

Ray Fisher idén júliusban a nyilvánosság elé citálta a problémát, majd a WarnerMedia vizsgálatot indított az eset kapcsán augusztusban. Arról, hogy Whedon pontosan miket csinált, milyen módon bánt munkatársaival, nem közöltek információt – Fisher is távolmaradt a részletek említésétől.

A vállalat december 11-én közölte a vizsgálat eredményeit, és javító intézkedéseket ígértek Whedon cselekedeteit követően,

melyben elmarasztalták Geoff John és Jon Berg producereket is, akik engedték a magatartást.

Az Igazság Ligája színésze azonban kijelentette tweetjében, hogy nem hajlandó Walter Hamadával, a DC Films elnökével további közös munkára. A vezér 2018-ban került a cég élére, amikor a filmet már leforgatták és bemutatták. Fisher szerint azonban be akarták sározni az állításait, ezzel megmentve Geoff Johnst a felelősségre vonás alól.

Ezek folytán úgy tűnik, Az Igazság Ligája 2021-ben márciusában érkező rendezői változatában láthatjuk utoljára Ray Fisher Cyborg szerepében.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.