Hírek

Bereményi Gézával érkeznek a szakmai programok az első Magyar Mozgókép Fesztiválon

Fotó: Stekovics Gáspár

Javában fut a legelső Magyar Mozgókép Fesztivál, amely szakmai programokkal is várja az érdeklődőket Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban.

A fesztivál szakmai programjaira is érdemes lesz kilátogatni idén: három kerekasztal-beszélgetés is várja a szervezők a hazai filmgyártás szerelmeseit. A filmforgalmazás jövője, a koprodukciós filmgyártás problémái, valamint a fenntartható filmgyártás kapnak most főszerepet olyan jelentős magyar alkotók mellett mint Bereményi Géza.

A Magyar Mozgókép Fesztivál ezen programjai természetesen a streaming térhódítására és a pandémiára is reflektál majd.

A filmes esemény vendége lesz a 75 éves Bereményi Géza is, akivel filmjeiről, dalszövegeiről, Cseh Tamással való kapcsolatáról és tavaly megjelent önéletrajzi könyvéről beszélgetnek majd ma délután a Vaszary Galériában. A beszélgetés 17:30-kor kezdődik. A programot pedig Can Togay vezeti.

Továbbá a Veszprémi Tévétalálkozók történetét is felelevenítik vetítéssel, beszélgetésekkel és egy különleges kiállítással június 26-án. A Volt egyszer egy tévétalálkozó Veszprémben 19:30-kor kezdődik majd Molnár György filmrendező és Vörös Hajnalka főlevéltáros vezetésével.

A szakmai programok részeként a MOME is bemutatkozik június 26-a délután. A vizsgamunkák levetítése után az egyetemi műhelymunkáról mesélnek majd az alkotók.

Az először megrendezésre kerülő Magyar Mozgókép Fesztivált természetesen a bemutatott filmek miatt is érdemes meglátogatni. Nyolc hazai alkotás is itt tartja a premierjét, köztük olyan darabokkal mint a Természetes fény, a Toxikoma vagy az Űrpiknik.

Nyolc magyar filmnek is a Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz premierje

Úgyhogy irány Veszprém és a Balaton, és ünnepeljük együtt a magyar filmeket. A pontos programért és további információért látogass el a fesztivál hivatalos weboldalára.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com