Hírek

Érkezik a Hétköznapi vámpírok harmadik évada!

Kedvenc vérszívóink már biztosan tovább borzolják a kedélyeket az első két évad után további tíz résszel, hogy újabb létfontosságú ismereteket adjanak át a vámpírok már nem is annyira titkos életéről.

Az FX kábelcsatorna rendelte be a széria harmadik évadát, még a második évad júniusi fináléja előtt. A Hétköznapi vámpírok óriási sikere a számokban is megmutatkozik. Az FX felmérése szerint a különböző platformonokon (így az FX-en, a Hulun, vagy itthon az HBO GO-n) csak a második évadot körülbelül 3,2 millióan nézték – olvasható a Deadline-on.

A sorozat a nézők és a kritikusok körében is nagyon népszerű, teljes joggal.

A széria Taika Waititi és Jemaine Clement szerelemprojektjén, a 2014-es Hétköznapi vámpírok c. áldokumentumfilmen alapul, amely olyat mutatott a világnak, amit előtte senki:

a vámpírlét legfontosabb tudnivalóira, veszélyeire, a modern kor okozta nehézségeikre és általában a mindennapjaikra világított rá. Ilyet pedig vagy csak rettentően frappánsan szabad csinálni, vagy sehogy.

A 2019-ben induló sorozat is az áldokumentarista mintát követi, csak ezúttal másik három (vagy inkább négy) vámpír és egy familiáris életébe enged bepillantást.

A széria atyja ugyancsak Clement és Waititi, előbbi írója, utóbbi pedig társrendezője és olykor mellékszereplője.

A sorozat főszereplője Laszlo (Matt Berry), felesége, Nadja (Natasia Demetriou), Nandor (Kayvan Novak), Guillermo (Harvey Guillén) és egy mindannyiunk által jól ismert vámpírfajta, az energiavámpír Colin Robinson (Mark Proksch). A szériát az FX Productions készíti, Clement és Waititi mellett pedig a további producerek Paul Simms, Scott Rudin, Garrett Basch, Eli Bush és Stefani Robinson.

Reméljük, nem kell majd sokat várni a folytatásra a júniusban befejeződő második évad után.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com