Hírek

Újabb Bergman-filmből készül sorozatváltozat, a rendező Tomas Alfredson

Ingmar Bergman Hűtlenek című filmjét a svéd SVT és a Suszter, szabó, baka, kém rendezője, Tomas Alfredson adaptálja tévésorozattá.

Hatrészes tévésorozat készül Ingmar Bergman kései filmjéből, a Hűtlenekből a svéd SVT részére a Suszter, szabó, baka, kém és az Engedj be! rendezőjétől, Tomas Alfredsontól – írja a Deadline. A 2000-ben Cannes-ban bemutatott film 6 x 45 perces adaptációja a szenvedély és a szerelem kapcsolatát vizsgálja egy szerelmi háromszögön keresztül: David beleszeret legjobb barátja, Mark feleségébe, a gyönyörű Marianne-ba, ami fájdalmas következményekkel jár a két család számára. A történet nem meglepő módon Bergman házasságtöréssel kapcsolatos tapasztalatain alapul.

A norvég Sara Johnsen felel a forgatókönyvért, aki a leginkább A megszállás című tévésorozatból lehet ismert. „Végre eljött az ideje, hogy televíziós sorozatot készítsünk Ingmar Bergman megrázó szerelmi háromszög drámájából” – mondta Alfredson. „Nem hiszem, hogy valaha is nagyobb feladat előtt álltam volna, és ígérem, hogy tiszteletben tartom azt, ami volt, és feltűröm az ingujjamat azért, ami lesz.”

A projekt nemcsak a rendező személye miatt hangzik ígéretesnek, hanem amiatt is, mert a legutóbbi sorozatos Bergman-feldolgozás kifejezetten jól sikerült: az HBO Max-on látható, Jessica Chastain és Oscar Isaac főszereplésével készült Jelenetek egy házasságból a kritikusok és a nézők tetszését is elnyerte.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!