Hírek Magazin

Berlinale 2015: Wim Wenders új háromdimenziós játékfilmjét versenyen kívül vetítik a fesztiválon

Wim_Wenders-2Wim Wenders új háromdimenziós drámáját versenyen kívül mutatják be a februári Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, amelyen életművéért tiszteletbeli Arany Medve-díjjal tüntetik ki a német rendezőt.

A szervezők hétfőn számoltak be arról, hogy Wenders Every Thing Will Be Fine című alkotása szerepel a Berlinale műsorában. Egyúttal nyilvánosságra hozták, hogy mely műveket válogatták még be a fesztivál hivatalos versenyprogramjába – írta a The Hollywood Reporter.

A legjobb filmnek járó Arany Medve-szoborért idén 20 film versenyez, köztük Isabel Coixet Nobody Wants the Night, Peter Greenaway Eisenstein in Guanajuato, Oliver Hirschbiegel Elsner (13 Minutes), Terrence Malick Knight of Cups, Werner Herzog Queen of the Desert és Dzsafar Panahi Taxi című alkotása.

A versenymezőny hétfőn Radu Jude román rendező Aferim!, a chilei Pablo Larrain The Club, Patricio Guzman The Pearl Button, Laura Bispuri Sworn Virgin és a Sabu művésznéven alkotó japán rendező Chasuke’s Journey című filmjével egészült ki.

Wenders 3D-s produkciójának főhőse egy író, aki véletlenül halálra gázol egy gyermeket, majd 12 évig boncolgatja, hogy milyen hatással van életére a tragédia. A főszerepeket James Franco, Rachel McAdams és Charlotte Gainsbourg alakítja. A német rendező már Pina Bausch táncművészről szóló dokumentumfilmjét is háromdimenziós technikával forgatta. Ezúttal azonban nem speciális effektusként használja a térhatású képeket, hanem arra tesz kísérletet, hogy a nézőket közelebb hozza a film szereplőinek belső világához.

A 65. Berlinalét február 5. és 15. között rendezik meg, a versenyprogram zsűrijének elnöke Darren Aronofsky amerikai filmrendező lesz.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés