Hírek

Berlinale 2017: Az utolsó 3 filmmel teljessé vált a fesztivál programja

Teljessé vált pénteken a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale versenyprogramja. A szervezők utolsóként egy Stanley Tucci rendezésében készült brit-francia koprodukciót, egy kínai animációs filmet és egy francia-belga drámát válogattak be Catherine Deneuve főszereplésével.

Mindhárom alkotásnak a német főváros filmfesztiválján tartják a világpremierjét.

A Berlinale legfontosabb szekciójában idén 24 mű szerepel (22 világpremier), 18 lesz versenyben a legjobb filmnek járó Arany Medvéért és a különböző alkotói kategóriákban kiosztott Ezüst Medvékért. Köztük van Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása is. A film előzetesét itt találjátok.

Az elsősorban színészként ismert Stanley Tucci filmjében Geoffrey Rush, Armie Hammer, Tony Shalhoub és Sylvie Testud játssza a főbb szerepeket. Az Alberto Giacometti képzőművészről szóló Final Portrait (Az utolsó portré) versenyen kívül lesz látható. A filmben Geoffrey Rush alakítja Giacomettit.

A kínai animációs film rendezője Liu Csien, a címe pedig Hao csi lö (Szép napot!).

A Sage femme (Bába) című filmben, Martin Provost rendezésében együtt lesz látható a vásznon Catherine Deneuve és a franciák egy másik nagy kedvence, Catherine Frot. Az alkotás versenyen kívül szerepel a Berlinalén.

A cannes-i és a velencei mellett legjelentősebb filmfesztivál február 9-én kezdődik és 19-én ér véget.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com