Hírek

Berlinale 2017: A fesztiválon lesz Török Ferenc új filmjének európai premierje

A 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Panoráma programjában lesz az európai premierje Török Ferenc 1945 című történelmi filmjének.

1945 augusztusának egyetlen napján játszódik Török Ferenc legújabb filmje, amelynek témája a második világháború utáni újrakezdés a vidéki Magyarországon. Szántó T. Gábor novellájának filmes feldolgozása rendkívül erős színészgárdát vonultat fel: Rudolf Péter, Tasnádi Bence, Szabó Kimmel Tamás, Sztarenki Dóra, Angelusz Iván, Nagy Marcell, Szirtes Ági, Szarvas József, Znamenák István és Nagy-Kálózy Eszter alakítja a fontosabb szerepeket.

A görög tragédiákat idéző, mindössze néhány óra leforgása alatt játszódó dráma helyszíne egy felbolydult kelet-magyarországi falu, ahol ezen a napon mindenki a jegyző fiának esküvőjére készül. A film forgatókönyvét Szántó T. Gábor és Török Ferenc közösen írta, az operatőr Ragályi Elemér, a látványtervező Rajk László, a zeneszerző Szemző Tibor, a hangmester Zányi Tamás, a vágó Barsi Béla volt.

Az 1945 a Filmalap és a Claims Conference támogatásával készült a Katapult Film gyártásában, a tavaly októberben tragikus hirtelenséggel elhunyt Angelusz Iván produceri irányításával.

A mozi európai premierje február 15-én lesz az alkotók jelenlétében a Berlinalén, a világpremier január 19-én volt Miamiban Török Ferenc személyes részvételével. Magyarországon április elején, a Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon lesz először látható.

Nardai Dorina

Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com