Hírek

Berlinale 2018: a Kutyák szigete nyitja a fesztivált!

Kutyák szigete
Kutyák szigete

A Kutyák szigete lesz a Berlinale történetének első animációs nyitófilmje.

Wes Anderson kutyás animációs filmje nyitja meg a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztivált február 15-én a Berlinale Palast-ban. Wes Anderson korábban három filmjét mutatták be a Berlinale versenyprogramjában: ezek a Tenenbaum, a háziátok (2002), az Édes vízi élet (2005) és a Grand Budapest Hotel (2014) voltak, utóbbi Ezüst Medve-díjjal távozott.

„Nagyon boldog vagyok, hogy Wes Anderson ismét a Berlinale programjában versenyez. A Kutyák szigete lesz az első animációs nyitófilm a fesztivál történetében – Wes Anderson bája megragadja majd a nézők szívét” – mondta a fesztivál igazgatója, Dieter Kosslick.

Kutyák és sztárok

A Kutyák szigete (Isle of Dogs) Atari Kobajasi történetét meséli el, aki a korrupt Kobajasi polgármester 12 éves gyámfia. Amikor Megasaki City-ben úgy döntenek, hogy az összes házikedvenc kutyát egy szeméttelep-szigetre száműzik, Atari egyedül a szigetre utazik, hogy megtalálja elveszett testőr-kutyáját, Spots-ot. A szigeten új kutyabarátaival rengeteg kalandot él át, amely az egész prefektúra jövőjére és sorsára hatással lesz.

Az animációs film szinkronhangjait nem kisebb nevek adják, mint Bryan Cranston, Koyu Rankin, Edward Norton, Liev Schreiber, Bill Murray, Bob Balaban, Jeff Goldblum, Scarlett Johansson, Kunichi Nomura, Tilda Swinton, Ken Watanabe, Akira Ito, Greta Gerwig, Akira Takayama, Frances McDormand, F. Murray Abraham, Courtney B. Vance, Yojiro Noda, Fisher Stevens, Mari Natsuki, Nijiro Murakami, Yoko Ono, Harvey Keitel és Frank Wood.

Láttad már a film előzetesét? Itt írtunk róla!

A Grand Budapest Hotel után Anderson ismét együtt dolgozott Scott Rudin, Steven Rales és Jeremy Dawson producerekkel a Kutyák szigetén. A film amerikai premierje március 23-án lesz, a magyar bemutatóra viszont május 3-áig várnunk kell.

Avatar

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
[email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya