Hírek

Berlinale 2018: a Kutyák szigete nyitja a fesztivált!

Kutyák szigete
Kutyák szigete

A Kutyák szigete lesz a Berlinale történetének első animációs nyitófilmje.

Wes Anderson kutyás animációs filmje nyitja meg a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztivált február 15-én a Berlinale Palast-ban. Wes Anderson korábban három filmjét mutatták be a Berlinale versenyprogramjában: ezek a Tenenbaum, a háziátok (2002), az Édes vízi élet (2005) és a Grand Budapest Hotel (2014) voltak, utóbbi Ezüst Medve-díjjal távozott.

„Nagyon boldog vagyok, hogy Wes Anderson ismét a Berlinale programjában versenyez. A Kutyák szigete lesz az első animációs nyitófilm a fesztivál történetében – Wes Anderson bája megragadja majd a nézők szívét” – mondta a fesztivál igazgatója, Dieter Kosslick.

Kutyák és sztárok

A Kutyák szigete (Isle of Dogs) Atari Kobajasi történetét meséli el, aki a korrupt Kobajasi polgármester 12 éves gyámfia. Amikor Megasaki City-ben úgy döntenek, hogy az összes házikedvenc kutyát egy szeméttelep-szigetre száműzik, Atari egyedül a szigetre utazik, hogy megtalálja elveszett testőr-kutyáját, Spots-ot. A szigeten új kutyabarátaival rengeteg kalandot él át, amely az egész prefektúra jövőjére és sorsára hatással lesz.

Az animációs film szinkronhangjait nem kisebb nevek adják, mint Bryan Cranston, Koyu Rankin, Edward Norton, Liev Schreiber, Bill Murray, Bob Balaban, Jeff Goldblum, Scarlett Johansson, Kunichi Nomura, Tilda Swinton, Ken Watanabe, Akira Ito, Greta Gerwig, Akira Takayama, Frances McDormand, F. Murray Abraham, Courtney B. Vance, Yojiro Noda, Fisher Stevens, Mari Natsuki, Nijiro Murakami, Yoko Ono, Harvey Keitel és Frank Wood.

Láttad már a film előzetesét? Itt írtunk róla!

A Grand Budapest Hotel után Anderson ismét együtt dolgozott Scott Rudin, Steven Rales és Jeremy Dawson producerekkel a Kutyák szigetén. A film amerikai premierje március 23-án lesz, a magyar bemutatóra viszont május 3-áig várnunk kell.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com