Hírek

Berlinale 2018: öt új film a versenyprogramban, még egy hely kiadó

7 Days in Enttebe

Öt újabb filmet hívtak meg a versenyprogramba a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál szervezői, így a programban szereplő 24-ből már 23 film ismert.

A filmfesztivál közleménye szerint újonnan meghívott film a bolgár-német-francia koprodukcióban készült Ága, a Fülöp-szigeteki Ang panahon ng halimaw (Az ördög idejében), a mexikói Museo, az amerikai Unsane Steven Soderberghtől és a Daniel Brühl és Rosamund Pike főszereplésével készült, amerikai-brit 7 Days in Entebbe című alkotás. Mindegyik film a fesztiválon lesz látható először. A filmmustra versenyprogramját február 15-én Wes Anderson Isle of Dogs (Kutyák szigete) című animációs filmje nyitja meg.

A Berlinale versenyprogramjában szereplő 24 film közül 19 indul az Arany és Ezüst Medve-díjért.

Az Arany Medve-díjért verseng majd a korábban bejelentett filmek között a Joaquin Phoenix főszereplésével, Gus Van Sant rendezésében készült amerikai Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot, az ifj. Alekszej German rendezésében forgatott Dovlatov című orosz-lengyel-szerb film, az Eva a francia Benoit Jacquot-tól és az olasz-német-svájci Figlia mia című film.

Bucsi Réka új animációs filmje, a Solar Walk a Berlinale rövidfilmes versenyprogramjában szerepel.

A Berlinale Special szekcióba is újabb filmeket hívtak meg, ennek programja hat alkotással bővült, köztük a német The Interpreter, az Usedom, a német-belga-olasz The Happy Prince és a svéd-német-dán Unga Astrid című filmekkel.

Az idei Berlinalét február 15 és 25. között rendezik, a teljes programot február 6-án mutatják be.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya