Hírek Magazin

Berlinale 2014: A fesztiválon lesz George Clooney Műkincsvadászok című filmjének premierje

Műkincsvadászok (The Monuments Men)

The-Monuments-Men-1A februári Berlinalén tartják George Clooney Műkincsvadászok című filmjének nemzetközi premierjét – közölték a fesztivál szervezői pénteken.

Clooney nemcsak rendezte a produkciót, hanem szerepel is a filmben Cate Blanchett, Matt Damon, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin, Bob Balaban és Hugh Bonneville társaságában. A német-amerikai koprodukció megtörtént eseményeket dolgoz fel: arról a különleges alakulatról mesél, amely a második világháború idején a nácik által ellopott műkincseket menekítette ki a frontvonalak mögül, hogy visszaszolgáltassa azokat jogos tulajdonosaiknak – ismertette a történetet a The Hollywood Reporter.

A nácik által ellopott több mint ötmillió kulturális vagyontárgy került vissza származási országába a második világháborút követő években” – emlékeztetett Dieter Kosslick, a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója. Hozzáfűzte: a közelmúltban Münchenben felfedezett 1400 műkincs előkerülése is demonstrálja, hogy a náci műkincsrablás témája ma is aktuális, Clooney filmje pedig éppen ezt a kevéssé ismert témát dolgozza fel: dollár milliárdokat érő kulturális értékek, dokumentumok ezrei hiányoznak továbbra is, amelyek a háború alatt tűntek el.

Clooney producerként, rendezőkét és színészként visszatérő vendég a Berlinalén. A Műkincsvadászok (The Monuments Men) a második rendezése, amely a fesztivál hivatalos programjában fut. Tíz éve az Egy veszedelmes elme vallomásai című filmje kapott meghívást a rangos filmmustra versenyprogramjába.

A Műkincsvadászok felvételei részben Németországban, többek között a Babelsberg filmstúdióban készültek.

A 64. Berlinalét 2014. február 6. és 16. között rendezik meg. A megnyitó gálaeseten Wes Anderson The Grand Budapest Hotel című filmjét láthatja a közönség.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com