Hírek

Berlinale 2015: A fesztivál debütál Peter Greenaway legújabb filmje

eisensteinguanajuatobanAz angol rendező ezúttal hatalmas fába vágta a fejszéjét, hiszen a valaha élt egyik legnagyobb (szovjet) rendező, Szergej Eisenstein életének egy darabját viszi a filmvászonra. Az Eisenstein Guanajuatóban a legenda mexikói forgatásáról szól, de magáról az alkotóról is igen sokat megragad és átad. A filmet a 2015-ös Berlinale keretein belül mutatják be – írja a variety.com.

A számos alkotásáról világszerte ismert Eisensteint a finn színész, Elmer Back játssza majd, míg mexikói segítőjét, Palomino Canedot a hazai terepen forgató Louis Alberti. A film 1931-be repít minket vissza, amikor a szovjet rendezőre alkotói ereje teljében, de Hollywood által kitaszítva egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy térjen haza a Szovjetunióba. Végül úgy dönt, Mexikóba utazik, hogy elkészítse legújabb filmjét. Greenaway alkotása megpróbálja megfogni és elénk tárni a mester érzéseit és vívódásait, félelmeit a szerelemtől, a fizikai kapcsolattól és a haláltól. Eisenstein 10 varázslatos napjáról szól ez a mű, amely bemutatja milyen erős hatással is volt rá, és későbbi munkásságára is ez a bő egy hét Guanajuatóban.

Greenaway korábbi filmjeit elnézve (A rajzoló szerződése, A szakács, a tolvaj, a felesége és a szeretője, Számokba fojtva) egy különleges és elgondolkodtató produkcióra számítunk, amely méltó arra, hogy a nagy Eisensteint filmvászonra vigye.

„Ez egy igen különleges mű, megindító történelmi dráma és modern komédia is egyben, nagy adag fekete angol humorral fűszerezve.” – nyilatkozta a film egyik társproducere. Hazai premierről egyelőre még nincsenek hírek, de ami késik, nem múlik (legalább is nagyon reméljük).

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com