Fókuszban Hírek

Bertolucci: Kevin Spacey szégyenletes cenzúra áldozata

„Ridley Scottnak meg kellett volna szégyenülnie azután, hogy eltávolította A világ összes pénze minden jelenetét, amiben Kevin Spacey játszott volna.” Bernardo Bertolucci a Bari International Film Festivalon beszélt erről, és azt is hozzátette, szívesen forgatna együtt a színésszel – adta hírül a Deadline.

Spacey, szégyenletes cenzúra címmel jelent meg a héten egy írás az Il Giornale nevű olasz lapban, ami a tiszteletreméltó olasz rendező, Bernardo Bertolucci szavairól is beszámol. A Teatro Petruzzelliben rendezett közönségtalálkozón megemlítette, szégyenteljes, ahogy Ridley Scott a gyártó Sony nyomására még az ősszel Christopher Plummerrel újraforgatta legújabb filmjének, A világ összes pénze Kevin Spacey-vel készült jeleneteit.

„Amikor megtudtam, hogy Scott belement az újraforgatásba, küldtem egy üzenetet Peter Scaliának, a film vágójának, hogy mondja meg a rendezőnek: szégyenletesnek tartom a tettét” – mondta a rendező, majd hozzátette, a későbbiekben még szívesen dolgozna együtt Kevin Spacey-vel.

Mint ismeretes, 2016 októberében Anthony Rapp, aki többek között a Star Trek: Discovery című sorozat sztárja, azzal vádolta a nála 10 évvel idősebb Kevin Spacey-t, hogy a színész 30 évvel ezelőtt szexuálisan zaklatta. A Harvey Weinstein-féle botrányok idején lett végül új forgatás, újravágott trailer és poszter. Az ügyből ráadásul maga Christopher Plummer sem jött ki rosszul, hiszen Oscar-díjra jelölték a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában.

Elbocsátották továbbá a Netflix zászlóshajójának számító – és leginkább Spacey miatt érdekes – House of Cards éléről, aminek így már az utolsó évadban, filmbéli felesége, Robin Wright lesz a főszereplője.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..