Hírek

Háromszor is Bernstein!

Leonard Bernstein, a legendás zeneszerző és karmester került Hollywood érdeklődésének kereszttüzébe, hiszen a zöldfülűnek számító Cary Fukunaga mellett két hollywoodi fenegyerek, Scorsese és Spielberg is forgatni készül róla a közeljövőben.

Néhány napja röppent fel a hír, hogy Jake Gyllenhaal formálja meg a zeneszerző és karmester, Leonard Bernstein karakterét az American címen futó életrajzi filmben.

Az már tudvalevő, hogy az alkotás rendezője a True Detective első évadát rendezőként és producerként jegyző Cary Fukunaga lesz, a forgatókönyvet pedig Humphrey Burton biográfiája alapján Michael Mitnick (Az emlékek őre, Bakelit) készíti el. A film 5 epizódból épül fel, csakúgy, mint egy szimfónia – írja a Collider. A készülő film a Bernstein életében hirtelen bekövetkező siker hatástörténetét mutatja be; a harcot, hogy a karmester mind magánéletében, mind a szakmai életben önmaga maradjon.

Fukunaga mellett két másik rendező is szemet vetett Bernstein életére. Spielberg és munkatársai március elején egy összejövetel keretében már elkezdték a West Side Story remake-jének előkészületeit – áll a Variety cikkében. Habár sok információ még nem látott napvilágot a projektről, egy bennfentes elárulta, hogy Spielberg már alkalmazott egy casting directort, aki Puerto Ricóban keres megfelelő arcokat a készülő West Side Storyhoz (amelynek forgatása legkorábban 2019-ben kezdődhet el).

Martin Scorsese
Martin Scorsese

Spielberggel ellentétben nem Bernstein egy musicaljét értelmezné újra a rendezőóriás, Martin Scorsese, hanem az ő fő inspirációját a karmester összetett személyisége és kusza szerelmi élete jelenti. Tehát annyi már bizonyos: egy újabb karakterközpontú drámára számíthatunk a hollywoodi mestertől. Ebben a nemes feladatban nem kisebb volumenű író szegődik partneréül, mint Josh Singer, aki a Spotlight forgatókönyvét is jegyzi – írja a The Hollywood Reporter.

Habár még sok nyitott kérdés van a projektekkel kapcsolatban, úgy tűnik, mindhárom rendező más aspektusból közelíti meg Leonard Bernstein életét és művészetét.

Jelen állás szerint a megvalósuláshoz Cary Fukunaga filmje áll a legközelebb, hiszen az idei cannes-i fesztivál Sales Marketjén már kint voltak az illetékesek, hogy a film forgalmazásáról döntsenek.

Avatar

Milojev Zsanett

Milojev Zsanett magyar (PTE BTK) és film szakon (PTE BTK, ELTE) végzett, és tanult Oslóban is a Média és Film Tanszéken. Készített már kisfilmet (Vénusz átvonulás), de dolgozott filmes újságíróként is. Szereti a modern művészfilmet, a slow cinemát, a magyar filmek elkötelezett híve és gyűjti a filmes könyveket.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya