Hírek

Beszélgetőkönyv mesél az Aurora Borealis készüléséről

Vetítéssel egybekötve mutatják be szerdán este héttől a Puskin moziban az Aurora Borealis – Északi fény című beszélgetőkönyvet, amelyben az azonos című film készítésének folyamatát idézi fel Pataki Éva, Mészáros Márta és Törőcsik Mari.

A kötet pillanatképek sora: két kivételes nő, egy színész és egy rendező az életéről beszélget, emlékeket idéz a forgatókönyvírónak, miközben forgat, játszik, rendez – írják a szervezők. A könyvben két művész a felvillanó északi fényben, túl a nyolcvanon a pályáról, a színház- és filmművészet múltjáról, jelenéről, halhatatlan emlékű pályatársakról, kalandokról cseveg felszabadultan, aztán jóval szomorkásabban a súlyosabb és örök érvényű dolgokról, női sorsokról, háborúról, túlélésről.

Az Aurora Borealis – Északi fény Mészáros Márta 26. alkotása. Szerdán a premier előtti vetítés után a könyvbemutatón Kolozsi László beszélget Pataki Évával és Mészáros Mártával. A film Törőcsik Mari, Tóth Ildikó és Törőcsik Franciska főszereplésével október 19-én kerül a hazai mozikba a Filmteam gyártásában, a Vertigo Média forgalmazásában. Október 15-én a Szentendre P’art moziban is látható lesz premier előtt.

Egy élet titkai

Az Aurora Borealis két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga idős anyja, Mária váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. Az egyre szenvedélyesebb kutatás az ötvenes évek háború utáni Európájába vezeti vissza, ahol útja végén ő maga áll: egy olyan ember, akit korábban nem ismert.

A film szokatlan helyzetekben, izgalmas, helyenként krimiszerű, oknyomozó módon, női érzékenységgel beszél az identitásválságból adódó drámai helyzetekről, a szégyenről, a titkok okozta sérülésekről és a hazugság leleplezésének felszabadító erejéről.

További részletek a Facebook-on.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya