Hírek

Bevándorlókkal forgatja játékfilmjét Vranik Roland

vranikrolandBevándorlók játsszák a főszerepeket Vranik Roland harmadik, Az állampolgár című játékfilmjében, amelynek forgatása szerdán kezdődik.

A film a mai Budapesten játszódik. Minimalista eszközökkel és humorral meséli el Wilson, egy Bissau-Guineából, a polgárháború elől menekült férfi, egy fiatal perzsa lány és egy magyar-történelem szakos tanárnő különös történetét – közölte a produkció kedden az MTI-vel.

Mint írják, a főszereplők amatőrök és a való életben is bevándorlók, a Wilsont alakító Cake–Baly Marcelo civilben mérnök, Shirint pedig Arghavan Shekari játssza, aki egy óvodában angolt és jógát tanít.

A további szerepekben Máhr Ági, Gáspár Tibor, Barbinek Péter, Őze Áron, Terhes Sándor, Szalontay Tünde, Kocsis Gergő, Znamenák István, Seidi Bala, Botos Éva, Csiki Bálint, Haumann Máté, Sándor Péter, Fischer Adrienn, Kiss Diána Magdolna, Zelei Gábor lesz látható.

A Nipkow-ösztöndíjas forgatókönyvet a rendező, Vranik Roland és Szabó Iván, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára (Viharsarok, Hacktion, Vespa) közösen jegyzi.

A közlemény felidézi, hogy Vranik Roland, aki Tarr Bélával is dolgozott együtt a Werckmeister harmóniákban, 2005-ben rendezte első játékfilmjét, a Fekete kefét, amellyel elnyerte a Magyar Filmszemle fődíját. Második mozifilmje, az Adás világszerte nagy sikerrel szerepelt nemzetközi filmfesztiválokon.

Az állampolgár a Popfilm produkciójában készül, producere Fehér Károly, a mozibemutató a tervek szerint 2016-ban lesz. A Magyar Nemzeti Filmalap 290 millió forinttal támogatja a produkciót.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com