Hírek

Beyonce is szerepelni fog az élőszereplős Az oroszlánkirályban

Sokak rosszallására úgy néz ki, már tényleg semmi nem állítja meg Jon Favreau-t, hogy elkészítse az élőszereplős Az oroszlánkirályt. A Disney egyik legsikeresebb produkciójának feldolgozásában Beyonce alakítja majd Nala-t – írja a Deadline.

Jó ideje hír már, hogy az élőszereplős feldolgozások a Disney legszentebb alkotásait sem fogják elkerülni, Beyonce casting-jával pedig szinte teljes is a szereplőgárda. Az énekes-színésznő Nala szerepét kapta meg, így csatlakozva egy halom ismert alkotóhoz. Beyonce mellett Donald Glover (Szimba), Chiwetel Ejiofor (Zordon), Alfre Woodard (Szarabi), Seth Rogan (Pumbaa), Billy Eichner (Timon), John Kani (Rafiki), John Oliver (Zazu) szerepelnek még a filmben.

A fiatal Szimba-t JD McCrary, a fiatal Nala-t pedig Shahadi Wright Joseph alakítja majd. Külön érdekesség, hogy Mufasza karakterének hangját az eredeti filmekhez hasonlóan ismét James Earl Jones kölcsönzi majd. A filmet a Disney meséje alapján Jeff Nathanson írja majd filmvászonra. A rendezői székben pedig Jon Favreau-t találjuk, akitől két éve éppen egy másik élőszereplős Disney-filmet, a A dzsungel könyvét láthattuk.

Az oroszlánkirály egyébként azért tűnik kissé furcsa választásnak, mert a koribbá és későbbi meseadaptációk mindegyikében szerepelnek eredetileg is emberek. Egy teljesen állatokkal megtöltött film adaptációja ez esetben nem is lehet más, mint egy CGI orgia, ami szerintem totál felesleges és már A dzsungel könyvében sem működött jól.

Egyébként még ezzel a projekttel is csak félúton ha járunk a Disney-feldolgozásokban. Olyan filmek születtek már meg, mint a Demóna, a Hamupipőke, A szépség és a szörnyeteg vagy a Pán Péter. Ezeket követi biztosan az Aladdin, a Mulan és A kis hableány.

De olyan mesék is előszereplős adaptációkat kapnak, mint a Diótörő vagy a Pokémon.

Az oroszlánkirály előszereplős adaptációja 2019 nyarán kerül a mozikba, az eredeti mese megjelenésének 20. évfordulóján. És, hogy mi vár ránk a jövőben? Itt szedtük össze dátum szerint, milyen mesék kapnak még feldolgozást.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya