Hírek

Bezárt egy gyurmagyár, gyurmahiány miatt aggódtak a Wallace és Gromit rajongói

Wallace-és-Gromit

A gyurmaanimációban utazó Aardman Animation most megnyugtatta a rajongóit: felhalmoztak elegendő gyurmát, amíg új beszállítót találnak.

Eloszlatta a félelmeket az Aardman Animation, miután felröppent a hír, hogy a cég kifogyóban van az elengedhetetlen gyurmából. Tegnap ugyanis kiderült, hogy 2023 elején megszűnt a Newclay Products, amely a speciális Newplast nevű anyagot gyártotta a számukra, így a stúdió kénytelen volt felvásárolni a maradékot – írja a Collider.

A Newclay Products egyik igazgatója, Valerie Dearing azt mondta, hogy az Aardman megvásárolta a megmaradt Newplast-készleteik nagy részét, hogy fennmaradhassanak. „Azt mondták, hogy amit kaptak, két évre elegendő. Ez körülbelül 40 dobozt jelent, körülbelül 400 kg-ot.” A stúdió is kiadott egy közleményt a Twitteren, hogy eloszlassák a rajongók aggodalmait a produkcióikkal kapcsolatban, jelezve, hogy dolgoznak a zökkenőmentes átmenet megteremtésén.

„Meghatódva fogadtuk az aggodalmakat szeretett gyurmaalkotásaink jövőjével kapcsolatban, de szeretnénk megnyugtatni a rajongókat, hogy egyáltalán nincs ok az aggodalomra. Nagy mennyiségű modellezőgyurma-készletünk van a jelenlegi és jövőbeli produkciók kiszolgálására. Aakárcsak Wallace a műhelyében, mi is már jó ideje barkácsolunk a színfalak mögött, és vannak terveink, hogy zökkenőmentes átmenetet biztosítsunk az új készletekig, amelyekkel újabb ikonikus filmeket alkothatunk.”

Az Aardman világszerte leginkább Wallace és Gromit figurái miatt ismert. Wallace egy mókás feltaláló, Gromit pedig az ő intelligens, találékony kutyája. A Wallace és Gromit és az elvetemült veteménylény című filmjük elnyerte a legjobb animációs játékfilmnek járó Oscar-díjat. Az Aardman első nagyjátékfilmje a Csibefutam volt, amely egy csapat csirkéről szól, akik megpróbálnak megszökni a farmjukról. A folytatás, a Csibefutam: A csirkefalatok hajnala december 15-én kerül a Netflixre.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com