Hírek

BIDF 2016: Kiderült, ki a legújabb zsűritagja a harmadik Budapest International Documentary Festivalnak

bidf plakat 2016A harmadik Budapest International Documentary Festival zsűritagjai között színészek és véleményformálók is akadnak.

Ma újabb BIDF-zsűritag személyére és véleményére derül fény! Gryllus Dorka és Scherer Péter után Lakner Zoltán is elmondja, mi az, ami egyedülálló ezekben a mozifilmekben.

Melyik doku varázsolta el Lakner Zoltánt?

Sokunkat tartja lázban a politika, és elképesztő izgalommal olvasunk utána egy-egy háttérsztorinak (főleg, ha szaftos). Persze, hiszen a politikusok magánügye mindannyiunk ügye. Nyílt lapokkal játszani azonban nem mindenhol szokás – márpedig egy ilyen leleplező film, mint a MATRIX AB előtt nem marad rejtve semmi. Vajon bevállalnák ugyanezt a filmet a hazai politikusok? Vagy a cseheknél nemcsak a film, hanem a politikai kultúra is alapvetően különbözik? Ebben a tényfeltáró dokumentumfilmben izgulhatunk egyrészt azért, hogy fény derüljön a főszereplő korrupt titkaira, másrészt azért, mert végre tanúi lehetünk annak, milyen meglepő eredményekre képes a film, ha kellően alapos a filmkészítő…

És mi lesz még?

Lakner a Mert miénk is a hatalom / Let Us Have Power szekció zsűrijének tagja, ahol nem csak Csehország füle mögé kukkanthat be a néző. Olyan forró témák kerülnek terítékre, mint az észak-koreai diktatúra-gépezet működése, az Európába menekülő emberek és az őket fogadók valódi története, vagy éppen a délszláv háború felelőseinek igazi arca.

bidf plakat 2016

Miben más a BIDF?

Budapest International Documentary Festival elhozza a nézőknek a világ legizgalmasabb dokumentumfilmjeit az elmúlt két évből – drámai sorsok, kacagtató családi történetek, szerelem, halál, bűntények, nagy megúszások, hősök katartikus révbeérése, hogy csak néhány hívószót említsünk. Minden filmvetítést közönségtalálkozó követ a meghívott alkotókkal, mert a BIDF-en idén is lesz miről beszélgetni. Sőt! Vitákat is szervezünk, mert ahány néző, annyi vélemény, és itt végre nyíltan beszélgethetünk.

Címkék
Szádeczky-Kardoss Klára

Szádeczky-Kardoss Klára

Szádeczky-Kardoss Klára a Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett. 2016-ban csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez. Újságírói tevékenysége mellett novellákat is ír.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..