Hírek

BIDF 2016: Többtucatnyi díjnyertes filmet vetítenek a 3. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

bidf-2016

bidf plakat 2016Négy helyszínen kilenc nap alatt többtucatnyi díjnyertes alkotást vetítenek a 3. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon. A szeptember 24-i nyilvános megnyitón meglepetés is várja a közönséget – hangzott el a fesztivál keddi sajtótájékoztatóján.

„A tehetség ünnepe ez a fesztivál” – mondta el Hegedűs D. Géza, a BIDF egyik versenyszekciójának zsűritagja.

Sós Ágnes, a fesztivál főszervezője arról beszélt, hogy a vetítések után a dokumentumfilmek alkotóival is találkozhatnak a nézők. A fesztivál programját több száz film közül válogatták ki, hogy a legzseniálisabb dokumentumfilmek kerüljenek bele.

A szombati megnyitón A színpadon Princess Shaw című alkotást vetítik, amelynek főhőse, egy amatőr énekesnő egy fiatal magyar énekessel, Torres Dániellel lép fel.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya