Hírek

Indie sci-fi érkezik az Amélie csodálatos élete rendezőjétől – Bigbug előzetes

Jean-Pierre Jeunet francia rendező a Netflix produkciójában érkező új filmjében robotokkal teli jövőt álmodott meg. Íme a Bigbug előzetese!

Netflix-szel karöltve készített filmet Jean-Pierre Jeunet, a francia film kiemelkedő vizionárusa. A streamingre átnyergelő rendezők sorába állva hozza el legújabb, Bigbug címet viselő sci-fi vígjátékát, ami a rövidke előzetes alapján egy színes, különös utópiába kalauzol majd el minket. Jeunet rendre új műfajokban próbálja ki magát, legyen szó komédiáról, háborús drámáról, romantikus vagy kalandfilmről. Ismert alkotásai, mint az Amélie csodálatos élete, a Delicatessen, az Elveszett gyerekek városa és a legutóbbi T. S. Spivet különös utazása mind sajátos keze nyomát viselik.

A Bigbug 2050-ben játszódik,

amikor az emberek élete már visszafordíthatatlanul összefonódott a robotokéval. A mesterséges intelligenciával rendelkező készülékek gazdáik minden lépését lesik és minden kívánságukat teljesítik… legalábbis eddig. Kertvárosi lakók élete fordul fel fenekestül, amikor hűséges házirobotaik fellázadnak ellenük. Ahogy terjed a káosz, az összezárt szomszédok vádaskodva egymásnak esnek, amit a robotok meglepve figyelnek.

A film forgatása 2020 októberében kezdődött a járvány közepette, írja az Indiewire. Főbb szerepekben Alban Lenoir (Az eltévedt golyó), François Levantal, Isabelle Nanty, Elsa Zylberstein és Youssef Hajdi látható. Feltűnik még Dominique Pinon is, a rendező kedvenc színésze, aki eddig majdnem az összes filmjében szerepelt. A forgatókönyvet régi kollaborátorával, Guillaume Laurent-nal közösen jegyzi Jeunet.

A Bigbug február 11-én landol a Netflixen.

Takács Janka

Janka a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán végzett, marketinges szakemberként dolgozik. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com