Hírek

A Bill & Ted Face The Music több mint 25 év várakozás után jut el a premierig

Keanu Reeves és Alex Winter Bill & Ted Face The Music fedőnéven futó legújabb őrült kalandjának augusztus végén lesz a premierje. Az alkalomból összeszedtem néhány érdekességet a filmmel kapcsolatban. Tudtátok például, hogy Steven Soderbergh producerként tűnik majd fel a stáblistán?

1989-ben a Bill és Ted zseniális kalandja, majd 1991-ben a Bill és Ted haláli túrája során követhették nyomon a rajongók a Keanu Reeves és Alex Winter által alakított két örök tinédzser térben és időben ugráló útjait. A folytatás – hosszú előkészületek után – több mint 25 év elteltével, hamarosan látható lesz.

William “Bill” S. Preston, Esq., és III. Ted “Theodore” Logan legújabb bevetése tehát már itt várakozik a küszöbön. Reeves és Winter még márciusban jelentették be egy cuki videóban, hogy hamarosan érkezik a Bill & Ted Face The Music című harmadik rész, ahol a cselekmény középpontjában az apaság kérdései mellett egy dal áll, ami az egyetemes harmóniát és békét hozhatja el a világba.

A MGM égisze alatt készülő harmadik körre sokakat sikerült megnyerni az előző két film stábjából. A Bill & Ted Face The Music forgatókönyvét ez alkalommal is Chris Matheson és Ed Solomon hozták tető alá.

„Ti azt mondtátok, hogy megmentitek a földet. És most 50 körül vagytok, és még nem végeztetek ezzel.”

A két főszereplő mellett ismét feltűnik majd a Glee-t alakító Jayma Mays és Erinn Hayes General Hospitalként, ezúttal már feleségekként. Legújabb kalandjaik legkomolyabb kihívásival pedig lányaikkal karöltve nézhetnek szembe. Szerencsére, mivel a Brigette Lundy-Paine és Samara Weaving által alakított Billie és Thea valamivel gyorsabban látják meg két esemény között a kapcsolatokat, mint atyáik.

A William Sadler által alakított kaszás szintén feltűnik a franchise harmadik részében, aminek a rendezői székét az elsősorban a Galaxy Quest révén ismert Dean Parisot szerezte meg.

Steven Soderbergh a Mosaic című kísérleti sorozaton dolgozott Solomonnal épp, amikor a Bill és Ted 3. része is szóba került. A beszélgetés aztán odáig fajult, hogy Soderbergh a forgatókönyv elolvasása után producerként csatlakozott a stábhoz, Scott Kroopf mellé.

Akik látták az előző két filmet minden bizonnyal fel vannak készülve a fantasy elemekkel fűszerezett vígjáték sajátos humorára, amiről az is sokat elmond, hogy a rajongók egy jól sikerült, kellően őrült bulivideóval akár be is kerülhettek a filmbe.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya